Καλέστε μας

Κλινική Δερματολογία

Τριχόπτωση – Τριχοριζόγραμμα – Τριχοσκόπηση

Η αλωπεκία ή κοινώς η τριχόπτωση, είναι μια κοινή και αρκετά συνηθισμένη κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλοί άνθρωποι. Αφορά την απώλεια τρίχας από το τριχωτό της κεφαλής, καθώς και από άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος.

Περισσότερα

Ακμή – Ουλές Ακμής

Η ροδόχρους ακμή είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του τριχοσμηγματογόνου θυλάκου που χαρακτηρίζεται από πολυμορφία βλαβών όπως φαγέσωρες, βλατίδες, φλύκταινες, κύστεις, οζίδια και ουλές.

Με πιο απλά λόγια η ακμή είναι μια δερματική πάθηση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, κυρίως κατά τη διάρκεια της εφηβείας, χωρίς να αποκλείουμε όμως την ακμή ενηλίκων.

Περισσότερα

Σπίλοι – Ψηφιακή Δερματοσκόπηση – Χαρτογράφηση Σπίλων

Οι σπίλοι, ή αλλιώς οι κοινά ονομαζόμενες “ελιές” αποτελούν τους συχνότερους καλοήθεις όγκους του δέρματος. Είναι αποτέλεσμα συγκέντρωσης μελανοκυττάρων σε διάφορες περιοχές του δέρματος και σε μορφή κηλίδων που ποικίλουν σε χρώμα, από ροζ έως σκούρο καφέ και μαύρο. Το μέγεθός τους εκτείνεται από λίγα χιλιοστά έως αρκετά εκατοστά.

Η ύπαρξή τους μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως, γενετικούς, έκθεση στον ήλιο, ορμονικές αλλαγές και άλλους.

Περισσότερα

Καρκίνος του Δέρματος

Ο καρκίνος του δέρματος πλέον αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς τύπους καρκίνου. Ο καρκίνος στο δέρμα, εμφανίζεται περισσότερο σε χώρες με αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία, όπως η Ελλάδα.

Εμφανίζεται σε διάφορες περιοχές του σώματος, με κυριότερες αυτές που εκτίθενται στον ήλιο (καρκίνος δέρματος προσώπου), χωρίς να σημαίνει ότι περιοχές που δεν εκτίθενται συχνά δεν είναι δυνατό να προσβληθούν.

Περισσότερα

HPV Λοίμωξη – Κονδυλώματα

Ο ιός HPV (Human Papilloma Virus), γνωστός και ως κονδυλώματα HPV αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον ένα ποσοστό 80% τόσο των γυναικών αλλά και των ανδρών, θα προσβληθούν κάποια στιγμή στη ζωή τους από τον ιό των κονδυλωμάτων.

Περισσότερα

Ονυχομυκητίαση

Ονυχομυκητίαση ονομάζεται η μόλυνση των ονύχων από μύκητες, η οποία προσβάλλει τόσο τα νύχια των χεριών, όσο και των ποδιών (ονυχομυκητίαση ποδιών). Οι μύκητες που εντοπίζονται συνήθως στα χέρια είναι του γένους Candida, ενώ στα πόδια αναπτύσσονται κυρίως δερματόφυτα.

Περισσότερα

Έκζεμα

Το έκζεμα είναι μια δερματική πάθηση που τις περισσότερες φορές εκδηλώνεται ως ερυθρό εξάνθημα. Είναι μια μη μεταδοτική φλεγμονή και μπορεί να προκαλέσει κνησμό, ξηρότητα, ακόμα και αιμορραγία σε περίπτωση που ερεθιστεί αρκετά. Διακρίνεται σε ενδογενές και εξωγενές έκζεμα και εμφανίζεται κυρίως σε βρέφη και παιδιά.

Περισσότερα

Ψωρίαση

Η ψωρίαση αποτελεί ένα χρόνιο δερματικό αυτοάνοσο νόσημα, που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Εκδηλώνεται έντονα και συνήθως σε εμφανή σημεία με τη μορφή εξανθημάτων. Σε περιπτώσεις έντονης έξαρσης, μπορεί να δημιουργήσει αρκετά αντιαισθητικές εικόνες στο σώμα του ασθενή.

Περισσότερα

Λεύκη

Η λεύκη είναι μια χρόνια αυτοάνοση δερματολογική πάθηση, που δεν είναι μεταδοτική. Εκδηλώνεται τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά.Χαρακτηρίζεται από τη μείωση της μελανίνης στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα την απώλεια του φυσιολογικού χρώματος και την εμφάνιση λευκών κηλίδων στο δέρμα.

Περισσότερα

Έρπης

Ο έρπης (Herpes Simplex) είναι μια ιογενής μόλυνση που οφείλεται στον ιό του έρπητα. Επηρεάζει κυρίως το στόμα, τα χείλη (επιχείλιος έρπης) και τα γεννητικά όργανα (έρπης γεννητικών οργάνων). Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ιού του έρπητα: ο ιός του έρπητα τύπου 1 (HSV-1) και ο ιός του έρπητα τύπου 2 (HSV-2).

Περισσότερα