Καλέστε μας

Ιατρικές Υπηρεσίες

Κλινική Δερματολογία

Η κλινική δερματολογία είναι μια εξειδικευμένη κατηγορία που ασχολείται με ασθένειες του δέρματος για όλες τις ηλικίες, συμπεριλαμβανομένης της βρεφικής ηλικίας. Στην κλινική δερματολογία, υπάρχουν διάφορες εξειδικεύσεις που ασχολούνται τόσο με τη θεραπεία μολύνσεων και προσωρινών δερματολογικών προβλημάτων, όσο και με τη διαχείριση χρόνιων δερματικών παθήσεων που απαιτούν σταθερή παρακολούθηση. Επιπλέον, ασχολείται με τις δερματικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με συστηματικά νοσήματα και τα συστηματικά συμπτώματα που σχετίζονται με δερματολογικά προβλήματα.

Eίναι σημαντικό να δίνεται έμφαση στην καλή φροντίδα και υγεία του δέρματος, διότι το δέρμα είναι η ασπίδα προστασίας και το μέσο επικοινωνίας μας με το περιβάλλον.

Περισσότερα

Δερματοχειρουργική

Η Δερματοχειρουργική αποτελεί έναν εξειδικευμένο κλάδο της χειρουργικής Ιατρικής και της Δερματολογίας που ασχολείται με τη διάγνωση, τη θεραπεία και την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών παθήσεων, μέσω χειρουργικών, μη χειρουργικών, αισθητικών και επανορθωτικών μεθόδων.

Ο κύριος στόχος της Δερματοχειρουργικής είναι η αποκατάσταση διαφόρων παθήσεων του δέρματος, καθώς και η βελτίωση της λειτουργικότητας και της εμφάνισής του.

Περισσότερα

Αισθητική Δερματολογία

Η Αισθητική Δερματολογία είναι κλάδος της Δερματολογίας που επικεντρώνεται στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος και την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων. Περιλαμβάνει την αντιμετώπιση της γήρανσης, των ρυτίδων, της απώλειας σφιγηλότητας, των ουλών, της κυτταρίτιδας και άλλων αισθητικών προβλημάτων του δέρματος.

Η Αισθητική Δερματολογία χρησιμοποιεί μη επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους για τη βελτίωση της εμφάνισης, παρέχοντας αποτελεσματικές, γρήγορες και ανώδυνες λύσεις στα ζητήματα των ασθενών.

Περισσότερα

Παιδοδερματολογία

Παιδοδερματολογία είναι ο κλάδος ο οποίος εστιάζει στη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη παθήσεων του δέρματος, βλεννογόννων, ονύχων και τριχών, που εμφανίζονται τόσο σε βρέφη όσο και σε παιδιά. Η διάγνωση των δερματικών νόσων στα παιδιά παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες, καθώς είναι δύσκολη η λήψη ιστορικού.

Το παιδικό δέρμα διαφέρει από αυτό των ενηλίκων, λόγω ανατομικών αλλά και παθολογικών χαρακτηριστικών και απαιτεί τη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του ειδικού Δερματολόγου, ο οποίος μπορεί να λάβει υπόψη του όλες τις φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, μαζί με πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις αλλά και ειδικές ανάγκες.

Περισσότερα