Καλέστε μας

Εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση: τέλος ενός κύκλου… αρχή ενός νέου!

Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση αποτελεί μια φυσιολογική περίοδο της ζωής κάθε γυναίκας στην οποία πραγματοποιούνται σημαντικές αλλαγές. Για την ελαχιστοποίηση των επιβαρυντικών τους συνεπειών στο σώμα μας, απαιτείται ιατρική φροντίδα και καθοδήγηση.

Η εμμηνόπαυση είναι μια υπο-οιστρογονική κατάσταση με επιπτώσεις σε όλα τα όργανα, μη παραλείποντας το δέρμα, που προκαλεί την λεγόμενη «ορμονική γήρανση».

Εμμηνόπαυση

Ποιες είναι οι ανάγκες του δέρματος στην εμμηνόπαυση;

  1. Σωστός καθαρισμός του δέρματος. Λόγω του χαμηλού ph και της αφυδάτωσης, συνιστώνται προϊόντα όχι σε μορφή gel ή foam, αλλά σε μορφή γαλακτώματος.
  2. Ενυδάτωση με πλούσιες κρέμες, μη φαγεσωρογόνες, που περιέχουν ceramide, shea butter και λιπαρά οξέα.
  3. Αντηλιακή προστασία.
  4. Αντιγηραντικές θεραπείες: ρετινόλη, πεπτίδια, αντιοξειδωτικά.
  5. Αντιγηραντικές θεραπείες: ρετινόλη, πεπτίδια, αντιοξειδωτικάΔερμοκαλλυντικά που περιέχουν φυτό-οιστρογόνα (ανάλογα ρεσβερατρόλης, ισοφλαβόνες).

Μην ξεχνάτε να έχετε μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά και υδατάνθρακες και πλούσια σε ισοφλαβόνες. Να ασκείστε καθημερινά και να διακόψετε το κάπνισμα και το αλκοόλ!

Το ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή σας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία θεραπειών που την βελτιώνουν την υφή του δέρματος την περίοδο της εμμηνόπαυσης!

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Άουρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.