Καλέστε μας

Νήματα Σώματος – Threads Lift

Τι είναι τα νήματα σώματος;

Τα βιο-απορροφήσιμα νήματα σώματος PDO είναι μία σύγχρονη και ασφαλής μέθοδος της Αισθητικής Ιατρικής, που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της χαλάρωσης και την ενίσχυση της σύσφιξης του δέρματος.

Τα νήματα PDO (πολυδιοξανόνη) είναι αγγειοχειρουργικά ράμματα, με εξαιρετικά ικανότητα απορρόφησης (σε διάστημα 8-12 μηνών), που υδρολύονται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό και προκαλούν την ανόρθωση περιοχών του σώματος χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Τα νήματα εισάγονται στο δέρμα χρησιμοποιώντας μία λεπτή βελόνα και ενεργοποιούν γύρω από αυτά το φυσικό μηχανισμό της κολλαγονογένεσης.

Τα PDO νήματα είναι πολλών ειδών από απλά μονόκλωνα μέχρι και αγκιστροειδή (PDO COG).

Η μη επεμβατική αυτή μέθοδος έχει αποκτήσει εξαιρετική δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια λόγω των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων που προσφέρει.

Νήματα σώματος PDO – Διαδικασία

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο γιατρός διαμορφώνει ένα σχετικό σχεδιάγραμμα, με τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν τα νήματα. Στη συνέχεια, γίνεται τοπική αναισθησία για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται με την εισαγωγή λεπτών νημάτων στο δέρμα. Τα νήματα αυτά ενσωματώνονται στο δέρμα, προκαλώντας την αντίδρασή του, με αποτέλεσμα να παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη στην περιοχή γύρω από αυτά.

Με το πέρας της διαδικασίας, ο γιατρός απομακρύνει τις βελόνες που φέρουν τα νήματα.

Η θεραπεία έχει φυσικά αποτελέσματα σύσφιξης, που διαρκούν για αρκετούς μήνες, βελτιώνοντας αισθητά την εμφάνιση και την όψη του σώματος.

Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζονται τα νήματα;

Τα νήματα για σύσφιξη σώματος μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορες περιοχές, προσφέροντας ανόρθωση και αναζωογόνηση του δέρματος.

 • Μπράτσα: Τα νήματα PDO μπορούν να εφαρμοστούν στην περιοχή γύρω από τους βραχίονες, μειώνοντας αισθητά την χαλάρωση και βελτιώνοντας σημαντικά την εμφάνισή τους.
 • Κοιλιακή χώρα: Εφαρμόζονται στη περιοχή της κοιλιάς με σκοπό τη σύσφιξη.
 • Γλουτοί: Τα νήματα PDO εφαρμόζονται στην περιοχή των γλουτών, συμβάλλοντας στην ανόρθωση και τη σύσφιξη.
 • Εσωτερικό μηρών και γάμπες: Οι περιοχές αυτές επωφελούνται σημαντικά από την εφαρμογή νημάτων, όσον αφορά τη σύσφιξη και την ανόρθωση.
 • Ραγάδες: Τα νήματα σώματος βελτιώνουν την όψη του δέρματος και ενισχύουν τη λάμψη του.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Lift PDO;

 • Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία που δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες ανεπιθύμητες ενέργειες, πλην κάποιου οιδήματος ή αιματώματος, σε πιο σπάνιες περιπτώσεις.
 • Εφαρμόζονται αποτελεσματικά σε διάφορες περιοχές του σώματος, ακόμα και στις πιο “δύσκολες”.
 • Τα αποτελέσματα είναι φυσικά και “ταιριάζουν” με τον τύπο της επιδερμίδας.
 • Ο χρόνος αποθεραπείας είναι εξαιρετικά σύντομος, περίπου 20-30 λεπτά.
 • Η αναισθησία δεν είναι πάντα απαραίτητη, καθώς πόνος που προκαλείται είναι ελάχιστος.
 • Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.
 • Τα αποτελέσματα βελτιώνονται συνεχώς μέσα στους επόμενους 4-6 μήνες.
 • Μετά από χρονικό διάστημα 15 ημερών από την εφαρμογή των νημάτων, μπορεί να συνδυαστούν με θεραπείες όπως PRP, Botox, Υαλουρονικό οξύ, Ραδιοσυχνότητες και Laser.
 • Είναι ιδανικά για διάφορες ηλικίες, καθώς χρησιμοποιούνται τόσο για πρόληψη, όσο και για διόρθωση προβλημάτων.

Ποια είναι τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα που προσφέρει η εφαρμογή νημάτων σώματος είναι εντυπωσιακά, από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες. Το μέγεθος ωστόσο των αποτελεσμάτων, μπορεί να εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως την κατάσταση του δέρματος αλλά και την αντίδραση του οργασνιμού.

Τα κυριότερα αποτελέσματα που προσφέρουν τα νήματα προσώπου είναι:

 • Μείωση της χαλάρωσης, ανόρθωση και σύσφιξη: Τα νήματα PDO μειώνουν δραστικά τη χαλάρωση του σώματος, ενισχύοντας παράλληλα την ανόρθωση και τη σύσφιξη του δέρματος.
 • Ενίσχυση ελαστικότητας και υφής: Μετά την εφαρμογή της θεραπείας, το σώμα βρίσκει ξανά τη χαμένη του ελαστικότητα, χάρη στην παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Ταυτόχρονα, το δέρμα δείχνει και είναι πιο λείο και λαμπερό.
 • Μείωση κυτταρίτιδας: Τα νήματα εφαρμόζονται σε περιοχές οι γλουτοί και οι μηροί, εκεί δηλαδή που τείνει να συγκεντρώνεται η κυτταρίτιδα. Πέρα από τη σύσφιξη των περιοχών αυτών, τα νήματα συμβάλλουν και στην καταπολέμησή της.

Νήματα σώματος: Τιμές

Το κόστος της θεραπείας προκύπτει τόσο από το πλάνο που έχει δημιουργεί, όσο και από τις ανάγκες που έχει κάθε άτομο.

Περιστατικά Πριν & Μετά

Νήματα Σώματος – Threads Lift
Νήματα Σώματος – Threads Lift
Νήματα Σώματος – Threads Lift
nimata-soma8
Νήματα Σώματος – Threads Lift
nimata-soma4

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Άουρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.