Καλέστε μας

Νήματα Προσώπου – Threads Lift

Τι είναι τα νήματα προσώπου;

Τα βιο-απορροφήσιμα νήματα PDO (νήματα προσώπου) είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που χρησιμοποιείται από την Αισθητική Ιατρική, με σκοπό την καταπολέμηση της χαλάρωσης του δέρματος και την ενίσχυση των διαφόρων περιοχών, χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Τα νήματα PDO (πολυδιοξανόνη) είναι αγγειοχειρουργικά ράμματα πλήρη απορροφήσιμα (σε διάστημα 8-12 μηνών), που υδρολύονται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό.

Εισάγονται στο δέρμα με τη χρήση μιας λεπτής βελόνας και ενεργοποιούν το φυσικό μηχανισμό της κολλαγονογένεσης. Είναι ασφαλή και φιλικά προς τον οργανισμό και σχεδιάζονται έτσι, ώστε να εισχωρούν με ασφάλεια στο δέρμα.

Τα PDO νήματα είναι πολλών ειδών, από απλά μονόκλωνα μέχρι και αγκιστροειδή (POD COG).

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των νημάτων προσώπου;

Τα νήματα προσώπου προσφέρουν πλήθος πλεονεκτημάτων.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτά, είναι τα εξής:

 • Πρόκειται για ακίνδυνη θεραπεία, χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί κάποιο οίδημα ή αιμάτωμα.
 • Ο χρόνος θεραπείας είναι σύντομος και διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά.
 • Δεν προκαλεί πόνο. Για το λόγο αυτό η αναισθησία δεν είναι πάντα απαραίτητη.
 • Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.
 • Τα αποτελέσματα βελτιώνονται συνεχώς στους επόμενους 4-6 μήνες.
 • Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες όπως PRP, Botox, Υαλουρονικό οξύ, Ραδιοσυχνότητες και Laser, μετά την πάροδο 15 ημερών.

Είναι σημαντικό η εφαρμογή των νημάτων προσώπου να γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό, καθώς διαθέτει την εμπειρία αλλά και την τεχνογνωσία για να πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η επιτυχής εφαρμογή των νημάτων προσώπου, μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, βοηθώντας στην αντιμετώπισης της γήρανσης αλλά και στην ενίσχυση της όψης του δέρματος.

Ποια τα σημεία εφαρμογής νημάτων προσώπου;

Τα νήματα στο λαιμό, στο μέτωπο και στο πρόσωπο μπορούν να προσφέρουν ανόρθωση αλλά και σύσφιξη σε διάφορα σημεία. Ας δούμε πιο αναλυτικά τις περιοχές εφαρμογής:

 • Στο πόδι της χήνας
 • Στις ρυτίδες κάτω από τα μάτια
 • Στις παρειές
 • Στο οβάλ του προσώπου
 • Στο μέτωπο
 • Στο μεσόφρυο
 • Για ανύψωση του φρυδιού

Τα σημεία εφαρμογής ποικίλλουν ανάλογα τις ανάγκες κάθε ατόμου. Η επιλογή των σημείων θα πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με τον γιατρό, ο οποίος πέρα από τις προτιμήσεις σας, θα εξετάσει και τα πιθανά αποτελέσματα από την εφαρμογή.

Είναι ορατά τα αποτελέσματα με την χρήση νημάτων;

Το νήμα προσώπου αποτελεί μια τεχνική που προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Δεν είναι λίγες οι φορές ωστόσο, που πολλοί ασθενείς αναρωτιούνται αν τα αποτελέσματα είναι όντως ορατά μετά τη χρήση των νημάτων.

Νήματα PDO – Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των νημάτων προσώπου είναι ορατά σχεδόν αμέσως μετά την εφαρμογή. Βέβαια, ανάλογα το άτομο και με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να διαφέρουν.

Η παραγωγή κολλαγόνου μετά τη θεραπεία είναι συνεχής και αποτέλεσμα της φυσικής αντίδρασης του οργανισμού.

Υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι βλέπουν ορατά αποτελέσματα για το διάστημα κάποιων μηνών, ενώ άλλοι για περισσότερο. Αυτό εξαρτάται από τον τύπου του δέρματος αλλά και των νημάτων που χρησιμοποιήθηκαν, όπως και τον ρυθμό αντίδρασης και αναγέννησης του οργανισμού.

Ποια η διάρκεια της θεραπείας;

Η διάρκεια της θεραπείας των νημάτων προσώπου – όπως και τα αποτελέσματα – εξαρτάται από πολλούς και διάφορους παράγοντες. Η ποιότητα και ο τύπος των νημάτων είναι ένας από αυτούς. Ακολουθεί ο τύπος δέρματος, η ηλικία και η γενικότερη κατάσταση που βρίσκεται ο οργανισμός κάθε ατόμου.

Τα αποτελέσματα είναι συνήθως αμέσως ορατά, η διάρκειά τους όμως εξαρτάται από τον οργανισμό κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Νήματα προσώπου – Διάρκεια

Τα νήματα προσώπου μπορούν να διαρκέσουν για μεγάλο διάστημα, από μερικούς μήνες, έως ένα χρόνο. Σε κάποιες περιπτώσεις ωστόσο η διάρκεια ξεπερνάει και τον ένα χρόνο.

Σχεδόν αμέσως μετά την εφαρμογή, τα νήματα προσφέρουν ανόρθωση αλλά και σύσφιξη. Με την πάροδο του χρόνου τα νήματα διαλύονται, με αποτέλεσμα το δέρμα να αντιδρά παράγοντας κολλαγόνο. Το κολλαγόνο αυτό, το οποίο είναι παρόμοιο με το φυσικό κολλαγόνο, συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση ορατών αποτελεσμάτων.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως η συμβολή του κάθε οργανισμού είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων αλλά και την ορατότητά τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο ασθενής μπορεί να επαναλάβει τη θεραπεία, ώστε να διατηρήσει τα επιθυμητά αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν πιθανές επιπλοκές;

Η θεραπεία με νήματα προσώπου, αποτελεί μία αποτελεσματική, μη επεμβατική μέθοδο για την ανόρθωση και την αναζωογόνηση του προσώπου, χωρίς κινδύνους.

Όπως συμβαίνει σχεδόν με κάθε ιατρική διαδικασία, έτσι και στην περίπτωση των νημάτων προσώπου, υπάρχουν κάποιες πιθανές επιπλοκές, οι οποίες όμως είναι αντιμετωπίσιμες.

Ας δούμε παρακάτω ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές από την εφαρμογή νημάτων προσώπου:

 • Ελαφρύς πόνος: Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ορισμένοι ασθενείς ίσως νιώσουν κάποια δυσφορία. Η δυσφορία αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση τοπικής αναισθησίας.
 • Πρήξιμο: Μετά τη θεραπεία είναι πιθανό να εμφανιστεί κάποιο πρήξιμο ή ερυθρότητα. Τα συμπτώματα αυτά δεν είναι ανησυχητικά και εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ημέρες.
 • Εξανθήματα και λοιπές αντιδράσεις: Μια πιο σπάνια περίπτωση, είναι η εμφάνιση εξανθημάτων ή και φουσκωμάτων. Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός είναι εκείνος που θα φροντίσει για την αντιμετώπισή τους.
 • Μετακίνηση νημάτων: Σε ορισμένες περιπτώσεις και κυρίως όταν δεν τηρούνται με ακρίβεια οι οδηγίες που έχουν δοθεί μετά τη θεραπεία, τα νήματα μπορεί να μετακινηθούν από την αρχική τους θέση.

Τα νήματα προσώπου αποτελούν μια επέμβαση που αφορά το δέρμα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό ειδικό για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα εμφάνισης των παραπάνω επιπλοκών, αλλά και την πιθανότητα μόλυνσης.

Βεβαιωθείτε πως ο ειδικός που επιλέξατε έχει τις γνώσεις αλλά και τις υποδομές για να προχωρήσει με τη διαδικασία, καθώς και ότι τηρεί τα πρωτόκολλα υγιεινής που απαιτούνται.

Νήματα προσώπου: Τιμές

Το κόστος των νημάτων προσώπου εξαρτάται από τον τύπο, τον αριθμό νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν αλλά και τις περιοχές εφαρμογής.

Σε κάθε περίπτωση το κόστος δεν είναι απαγορευτικό και είναι κάτι που θα συζητήσει ο κάθε ασθενής με τον γιατρό του.

Περιστατικά Πριν & Μετά

nimata
Νήματα Προσώπου – Threads Lift

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Άουρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.