Καλέστε μας

Μεσοθεραπεία Προσώπου – PRP

mesotherapeia-prosopou

Τι είναι η μεσοθεραπεία προσώπου και τι το PRP προσώπου;

Η μεσοθεραπεία προσώπου, αποτελεί μια πολύ δημοφιλής διαδικασία της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής, που σκοπό έχει την αναζωογόνηση και την ανανέωση του δέρματος του προσώπου.

Η μεσοθεραπεία στο πρόσωπο αφορά μια τεχνική εισαγωγής «πολύτιμων» φαρμακευτικών ουσιών σε μικρές ποσότητες στο μεσόδερμα, στο χόριο και στο υποδόριο. Οι ουσίες αυτές εισάγονται με τη χρήση βελόνας και περιλαμβάνουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, υαλουρονικό οξύ και άλλα ενεργά συστατικά που βελτιώνουν την όψη του δέρματος.

Μεσοθεραπεία προσώπου: Πώς γίνεται

Η μεσοθεραπεία για σύσφιξη προσώπου είναι μια διαδικασία που πραγματοποιείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες σε κλινική ή ιατρείο.

Σε πρώτο στάδιο και πριν την έναρξη της θεραπείας, ο γιατρός θα εξετάσει το δέρμα σας για να το αξιολογήσει και να σας προτείνει διάφορες επιλογές, σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους σας.

Η διαδικασία ξεκινάει με τον καθαρισμό του δέρματος και την αφαίρεση μακιγιάζ ή άλλων προϊόντων περιποίησης. Είναι απαραίτητο το δέρμα να είναι καθαρό, ώστε να μπορέσει να δεχτεί αποτελεσματικά τη θεραπεία.

Ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει μικρές σύριγγες, ώστε να μπορέσει να εισάγει τα ενεργά συστατικά στο δέρμα σας.

Έπειτα, θα εφαρμοστεί κρέμα ή μάσκα που θα βοηθήσει την επούλωση του δέρματος.

Που εφαρμόζεται αποτελεσματικά η μεσοθεραπεία;

Η τεχνική της μεσοθεραπείας μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του σώματος και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων, όπως:

 • Στην θεραπεία της κυτταρίτιδας.
 • Στην θεραπεία της γήρανσης και της ελαστικότητας του δέρματος.
 • Στη βελτίωση και απάλυνση των ρυτίδων.
 • Στην τοπική λιπόλυση.
 • Στην θεραπεία αλωπεκίας και τριχόπτωσης

Η μεσοθεραπεία προσώπου, πιο συγκεκριμένα, εφαρμόζεται αποτελεσματικά σε διάφορες περιοχές, βελτιώνοντας την εμφάνιση και την όψη του δέρματος. Αναλυτικότερα:

 • Μάτια: Η μεσοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις λεπτές γραμμές γύρω από την περιοχή των ματιών, το πρήξιμο αλλά και τους μαύρους κύκλους.
 • Στόμα: Η μεσοθεραπεία βοηθάει στη μείωση των ρυτίδων και λεπτών γραμμών γύρω από το στόμα.
 • Πηγούνι: Η μεσοθεραπεία βοηθάει στην ανόρθωση της επιδερμίδας στην περιοχή.
 • Μέτωπο: Εφαρμόζεται με στόχο να μειωθούν οι ρυτίδες και να ανανεωθεί η επιδερμίδα.

Η εφαρμογή της μεσοθεραπείας μεμονωμένα σε περιοχές του προσώπου ή στο σύνολο, ενισχύει την ανανέωση τον κυττάρων και βοηθάει την επιδερμίδα να ανακτήσει τη χαμένη της λάμψη.

Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας ωστόσο, εξαρτάται τόσο από τον ειδικό, όσο και από τα ενεργά συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Επιλογές σε ενέσιμη & μη ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου

Για την εφαρμογή της μεθόδου υπάρχουν δύο επιλογές εφαρμογής, η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου και η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου.

 • Ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου: Με τεχνική πολλαπλών νυγμών (nappage) και με τεχνική πομφών (papules).
 • Μη ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου: (Mesoporation – Electroporation – JOBRE) Με τη χρήση ειδικής συσκευής, όπου οι ουσίες της μεσοθεραπείας διεισδύουν στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος.

Τα διαλύματα που χρησιμοποιούνται είναι πολυβιταμινούχα, υαλουρονοκό οξύ, ουσίες συσφικτικές και λιποδιαλυτικές.

Για εξαιρετικά αποτελέσματα, απαιτούνται περίπου 4 συνεδρίες κάθε 15-20 ημέρες και θεραπεία συντήρησης κάθε 3-4 μήνες.

Κάθε ένα από τα παραπάνω είδη μεσοθεραπείας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Ο ειδικός είναι εκείνος ο οποίος θα σας ενημερώσει για τις διαθέσιμες επιλογές, ώστε να καταλήξετε στη μέθοδο που σας ταιριάζει, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου – PRP προσώπου (πλάσμα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες)

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με τη μέθοδο Platelet Rich Plasma (PRP), είναι μία εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης που εκμεταλλεύεται συστατικά του ίδιου του οργανισμού, ενεργοποιώντας τα μετά από ειδική επεξεργασία.

Ουσιαστικά «ξυπνάει» τους αυξητικούς παράγοντες, δηλαδή πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες, που περιέχονται στα αιμοπετάλια.

Τα αιμοπετάλια ανευρίσκονται στο πλάσμα του αίματος το οποίο αποτελεί προϊόν φυγοκέντρησης του αίματος κάθε ασθενή.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας PRP, λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος – περίπου 15 ml – από τον ασθενή και έπειτα επεξεργάζεται ώστε να απομονωθούν τα αιμοπετάλια. Έπειτα, τα ενεργά συστατικά που έχουν συλλεχθεί, εισάγονται στο δέρμα με μορφή ένεσης.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου ουσιαστικά αποτελεί ενέσιμη μορφή θεραπείας και στόχο έχει την ανανέωση του δέρματος, τη βελτίωση της λάμψης και της υφής του, αλλά και την παραγωγή κολλαγόνου.

Τι αποτελέσματα πρέπει να αναμένετε από την αυτόλογη μεσοθεραπεία με τη μέθοδο Platelet Rich Plasma (PRP);

 • Σβήνει τις λεπτές ρυτίδες (πρόσωπο, πόδι της χήνας, ντεκολτέ).
 • Ενυδατώνει
 • Βελτιώνει τους μαύρους κύκλους
 • Χαρίζει ελαστικότητα και καταπολεμά την δερματική χαλάρωση
 • Αναγεννά τον τριχικό θύλακο. (Πρωτοποριακή τεχνική σε άτομα με ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία).

Πόσες θεραπείες PRP είναι απαραίτητες;

Ο αριθμός των θεραπειών είναι κατά μέσο όρο από 4-6 ανά έτος.

Είναι ασφαλής η θεραπεία PRP;

Η μέθοδος είναι εντελώς ακίνδυνη, καθώς το ενέσιμο υλικό προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό του κάθε ατόμου, συνεπώς υπάρχει απόλυτη συμβατότητα.

Το Ιατρείο μας, παρέχει τη συγκεκριμένη θεραπεία σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, με την συνεργασία έμπειρης και εξειδικευμένης ομάδας αποτελούμενη από Δερματολόγο και Βιοπαθόλογο – Μικροβιολόγο.

Σημαντικές λεπτομέρειες που αφορούν τη διαδικασία της θεραπείας

 • Η σύνθετη και εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία πραγματοποιείται σε ειδικό χώρο του Ιατρείου.
 • Απαραίτητη είναι η χρήση αναισθητικής κρέμας, για την αποφυγή και του ελάχιστου πόνου.
 • Μετά τη θεραπεία παρατηρείται ελαφρά ερυθρότητα και πιθανόν κάποιες μικρές κουκίδες οι οποίες καλύπτονται εύκολα με make-up.
 • Δεν κρίνεται απαραίτητο να αποκοπείτε από τις δραστηριότητες σας.

Μεσοθεραπεία προσώπου: Οφέλη και πλεονεκτήματα

Η μεσοθεραπεία προσώπου προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην επιδερμίδα, αφού της χαρίζει λάμψη και απαλή υφή.

Με το πέρας της θεραπείας το δέρμα σας θα είναι πιο σφριγηλό, πιο νεανικό και πιο υγιές.

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται από μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, καθώς πέρα από τα οφέλη που προσφέρει στην επιδερμίδα, έχει και πολλά πλεονεκτήματα σαν τεχνική.

Μερικά από αυτά είναι:

 • Παρέχει φυσικό αποτέλεσμα
 • Αποτελεί ανώδυνη και μη επεμβατική μέθοδο
 • Μεγάλη διάρκεια αποτελέσματος
 • Άμεση αποθεραπεία

Μεσοθεραπεία προσώπου: Ηλικία

Η μεσοθεραπεία προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί σε άνδρες και γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία τους, καθώς αντιμετωπίζει αποτελεσματικά προβλήματα που δεν προκαλούνται μόνο από την πάροδο του χρόνου αλλά και από άλλους παράγοντες.

Υπάρχουν κίνδυνοι με την μεσοθεραπεία προσώπου;

Η μεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μια ακίνδυνη διαδικασία. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τις ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να προκαλέσει σε κάποιες περιπτώσεις, όπως:

 • Πρήξιμο ή ερυθρότητα: Μετά την εφαρμογή της θεραπείας, υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί πρήξιμο ή ερυθρότητα στη γύρω περιοχή. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι ανησυχητικό και υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες.
 • Μικροτραυματισμοί: Με την εισαγωγή της βελόνας, υπάρχει πιθανότητα να προκληθεί τραυματισμός στο δέρμα. Για το λόγο αυτό η επιλογή του σωστού επαγγελματία είναι απαραίτητη.
 • Αλλεργία σε συστατικά: Υπάρχει πιθανότητα ο οργανισμός να αντιδράσει σε κάποια συστατικά είτε λόγω ευαισθησίας είτε λόγω αλλεργίας. Είναι σημαντικό να ενημερώσετε πλήρως τον γιατρό σας για τυχόν αλλεργίες, πριν προχωρήσετε στη θεραπεία.

Μεσοθεραπεία προσώπου: Αποτελέσματα και διάρκεια

Η μεσοθεραπεία προσώπου μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα, τα οποία έχουν μεγάλη διάρκεια.

Φυσικά, το ποσοστό των αποτελεσμάτων διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται τόσο από το δέρμα του κάθε ασθενή, όσο και από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Ενδεικτικά τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας προσώπου:

 • Ενυδάτωση σε βάθος
 • Καταπολέμηση ρυτίδων και λεπτών γραμμών
 • Αφαίρεση στιγμάτων
 • Σύσφιξη δέρματος

Τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα, σχεδόν αμέσως μετά την πρώτη συνεδρία. Το τελικό αποτέλεσμα ωστόσο επιτυγχάνεται σταδιακά και μέσα από μια σειρά συνεδριών.

Μεσοθεραπεία προσώπου: Κόστος

Το κόστος της μεσοθεραπείας προσώπου, διαφέρει ανάλογα την περίπτωση και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως τον ακριβή τύπο θεραπείας αλλά και τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν.

Περιστατικά Πριν & Μετά

Μεσοθεραπεία Προσώπου – PRP
DrYfanti

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Αούρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.