Καλέστε μας

Laser Αποτρίχωση Προσώπου

Laser Αποτρίχωση Προσώπου: Τι είναι;

Το Laser αποτελεί μια συσκευή που παράγει έντονη και εστιασμένη δέσμη ακτινών φωτός που έχουν ίδιο χρώμα, ίδια συχνότητα και ίδια φάση. Χρησιμοποιείται για την αποτρίχωση στο πρόσωπο αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος.

Ουσιαστικά, το φως το οποίο παράγεται, απορροφάται από τη μελανίνη του τριχικού θυλάκου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή θερμότητας που καταστρέφει τον τριχικό θύλακα, χωρίς ωστόσο να προκαλεί βλάβες στο δέρμα. Έτσι, επιβραδύνεται και διακόπτεται η ανάπτυξη της τρίχας, ενώ σταδιακά η τριχοφυΐα εξασθενεί.

Η τεχνολογία της αποτρίχωσης με Laser αποτελεί αποδεδειγμένα μια ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια τόσο σε γυναίκες αλλά και άνδρες, για αισθητικούς αλλά και θεραπευτικούς σκοπούς. (Για παράδειγμα θυλακίτιδα, διαπυητική ιδρωταδενίτιδα).

Αν είστε ανάμεσα σε εκείνους που αποζητούν λείο πρόσωπο, τότε η αποτρίχωση προσώπου Λέιζερ είναι η λύση που ψάχνετε!

Λέιζερ αποτρίχωσης προσώπου: Ανώδυνη Θεραπεία

Laser Αποτρίχωση Προσώπου

Η αποτρίχωση με λέιζερ στο πρόσωπο είναι μια ανώδυνη, μη επεμβατική θεραπεία. Πιθανές ενοχλήσεις μπορεί να υπάρξουν, ανάλογα την ευαισθησία κάθε ατόμου.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό η θεραπεία να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο επαγγελματία που διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επιπλοκών.

Αν θέλετε να απαλλαγείτε μια για πάντα από τις ανεπιθύμητες τρίχες στο πρόσωπο, τότε το λέιζερ προσώπου αποτελεί την ιδανική λύση!

Σε ποια σημεία του προσώπου εφαρμόζεται το Laser αποτρίχωσης;

To Laser αποτρίχωσης εφαρμόζεται σε διάφορα σημεία του προσώπου αλλά και του σώματος. Αποτελεί μια μακροχρόνια λύση για την οριστική απαλλαγή από τις ανεπιθύμητες τρίχες.

Ας δούμε πιο συγκεκριμένα, σε ποιες περιοχές του προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί:

 • Άνω χείλος: Η περιοχή του άνω χείλους αποτελεί από τις πιο συνηθισμένες περιοχές εφαρμογής της αποτρίχωσης με Laser.
 • Μεσόφρυο: Αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η τριχοφυΐα στην περιοχή του μεσόφρυου, δίνοντας καλύτερη όψη και απαλότερη υφή στο μέτωπο.
 • Πηγούνι: Οι τρίχες στο πηγούνι μπορεί να γίνουν αρκετά ενοχλητικές ή αντιαισθητικές. Ωστόσο η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να κάνει λεία την επιδερμίδα σας.
 • Παρειές ή φαβορίτες: Η αποτρίχωση με Laser μπορεί να σας απαλλάξει από τρίχες στις παρειές ή από τις φαβορίτες, ειδικά στην περίπτωση των ανδρών.
 • Μάγουλα: Οι τρίχες στα μάγουλα μπορούν να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές κυρίως για τις γυναίκες. Η αποτρίχωση με λέιζερ βοηθάει στην οριστική απομάκρυνσή τους.
 • Λαιμός: Ο λαιμός είναι μια περιοχή που συχνά παρατηρείται αύξηση τριχοφυΐας, τόσο σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες. Η αποτρίχωση με λέιζερ σας χαρίζει έναν αψεγάδιαστο λαιμό!

Πέρα από το πρόσωπο, το Laser εφαρμόζεται εξαιρετικά συχνά και σε διάφορες περιοχές του σώματος, όπως μασχάλες, πόδια, μπικίνι και πλάτη.

Αν θέλετε να εξασφαλίσετε ορατά αλλά και ασφαλή αποτελέσματα για το δέρμα σας, τότε είναι σημαντικό να επιλέξετε τοN σωστό ειδικό, ο οποίος θα έχει την απαιτούμενη γνώση τόσο πάνω στο αντικείμενο και όσο και στη χρήση των συσκευών.

Πόσο συχνά πραγματοποιείται το Laser αποτρίχωσης;

Η συχνότητα εφαρμογής του Laser αποτρίχωσης, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Μερικοί από αυτούς είναι οι προσωπικές επιθυμίες και στόχοι κάθε ατόμου, ο τύπος της τρίχας και του δέρματος, αλλά και η περιοχή που θα εφαρμοστεί η θεραπεία.

Για να μπορέσετε να απολαύσετε μόνιμα αποτελέσματα, συνήθως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια σειρά από συνεδρίες, που θα οδηγήσουν στην οριστική απαλλαγή από τις ανεπιθύμητες τρίχες.

Ο μέσος όρος των συνεδριών αυτών, είναι περίπου 6-8 και πραγματοποιούνται μεταξύ 3 και 6 εβδομάδων.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι τρίχες βρίσκονται στη φάση της ανάπτυξης, οπότε είναι αρκετά πιο ευάλωτες στη θερμότητα που προκαλεί το λέιζερ. Σε αυτή την περίπτωση τα μόνιμα αποτελέσματα είναι πιο άμεσα. Ωστόσο, δεν βρίσκονται όλες οι τρίχες στο ίδιο στάδιο, οπότε είναι πιθανό να απαιτηθούν πολλαπλές συνεδρίες για να φτάσετε στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Με την πάροδο του χρόνου, οι ρίζες των τριχών αποδυναμώνονται με αποτέλεσμα οι συνεδρίες να μειώνονται.

Κάθε άτομο έχει τις δικές του ανάγκες και κάθε δέρμα διαφέρει. Εμπιστευτείτε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία δερματολόγο, ο οποίος θα μπορέσει να σας συμβουλεύσει αλλά και να σας καθοδηγήσει, ώστε να απαλλαγείτε άμεσα και σωστά από την τριχοφυΐα.

Ποια η διάρκεια του αποτελέσματος;

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το στάδιο που βρίσκεται η τρίχα, τον τύπο της, τον τύπο δέρματος αλλά και την περιοχή εφαρμογής.

Η αποτρίχωση προσώπου με Laser είναι δημοφιλής μεταξύ άλλων μεθόδων, καθώς είναι εκείνη που προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες, οι τρίχες αποδυναμώνονται σημαντικά. Ακόμα κι αν αναπτύσσονται, είναι πιο λεπτές, πιο αραιές και κατά συνέπεια πιο αδύναμες.

Η αποτρίχωση με λέιζερ σίγουρα προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα, ωστόσο καλό είναι να συντηρείτε κατά καιρούς το αποτέλεσμα με επαναληπτικές συνεδρίες, όταν αυτό απαιτείται.

Αποτρίχωση προσώπου με λέιζερ: Κόστος

Το κόστος της θεραπείας διαφέρει ανάλογα τις περιοχές εφαρμογής αλλά και τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Υπάρχουν φυσικά και πακέτα που αφορούν όλο το πρόσωπο.

Το κόστος της αποτρίχωσης με λέιζερ δεν είναι απαγορευτικό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τη διάρκεια και τη μονιμότητα των αποτελεσμάτων.

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το Laser αποτρίχωσης

 • Η χρήση του Laser δεν προκαλεί βλάβες στο δέρμα ή μακροχρόνιες επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
 • Αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδο που μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και οποιαδήποτε περιοχή του σώματος.
 • Η χρήση του Laser είναι αποτελεσματική τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άνδρες.
 • Το Laser συνήθως δεν προκαλεί πόνο και ενοχλήσεις, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και ευαίσθητων περιοχών, όπως το άνω χείλος. Η μικρή αυτή ενόχληση μπορεί να ελαχιστοποιηθεί με την εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας.
 • Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλλει και εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, της τρίχας αλλά και από το αν η εφαρμογή αφορά ορμονοεξαρτώμενη ή όχι περιοχή. Σε περιοχές όπως ο λαιμός και το πρόσωπο, είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο συνολικός αριθμός συνεδριών, δεδομένου ότι η τριχοφυΐα είναι αρκετά επίμονη.
 • Το Laser αποτρίχωσης υπερτερεί των άλλων μεθόδων καθώς είναι η μόνη επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος απαλλαγής ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.
 • Το Gentlelase 755nm Alexandrite Laser (Syneron – Candela) είναι το πλέον εξελιγμένο Laser αποτρίχωσης ικανό να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Περιστατικά Πριν & Μετά

αποτρίχωση προσώπου
αποτρίχωση προσώπου

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Άουρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.