Καλέστε μας

Botox Προσώπου

Τι είναι το Botox;

Το Botox είναι ένα είδος πρωτεΐνης που παράγεται από τον μικροοργανισμό Clostridium Botulinum.

Αρχικά, το Botox χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την αντιμετώπιση μυϊκών διαταραχών. Πλέον, έχει γίνει αρκετά δημοφιλές και χρησιμοποιείται ευρέως στην Αισθητική Δερματολογία για την εξάλειψη των εν δυνάμει ρυτίδων του προσώπου.

Αποτελεί μη επεμβατικήαπλή και ανώδυνη θεραπεία αντιγήρανσης, που ενισχύει τη νεανική και λαμπερή εμφάνιση του δέρματος.

Botox Προσώπου

Πως γίνεται το botox προσώπου;

Το Botox αποτελεί υψηλής καθαρότητας εκχύλισμα της Βοτουλινικήςτοξίνης Α, το οποίο εξομαλύνει τις ρυτίδες και τις γραμμές του προσώπου.

Η φυσική εξέλιξη, οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις προσώπου, καθώς και η ηλιακή ακτινοβολία, συμβάλλουν στη γήρανση του δέρματος.

Ας δούμε παρακάτω τη διαδικασία για το Botox προσώπου:

Αρχικά, γίνεται εξέταση από τον ειδικό, ώστε να διαπιστωθεί σε ποιες περιοχές υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για επέμβαση. Έπειτα από συζήτηση με τον ασθενή για τα επιθυμητά αποτελέσματα, στοχοποιούνται οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοστεί η θεραπεία.

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, ο γιατρός χρησιμοποιεί μια λεπτή ένεση ώστε να εγχύσει μικρές ποσότητες της ουσίας στις επιθυμητές περιοχές. Το Botox προκαλεί προσωρινή χαλάρωση των μυών, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να κινούνται,μειώνοντας ταυτόχρονα την εμφάνιση των ρυτίδων.

Είναι ασφαλής διαδικασία;

Το Βotox προσώπου αποτελεί μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο και έμπειρο γιατρό δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό, ώστε να μην υπάρξουν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Όπως σε κάθε θεραπεία, έτσι και στο Μπότοξ προσώπου, υπάρχει μικρό ενδεχόμενο να εμφανιστεί κάποιο πρήξιμο, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι ανησυχητικό. Ο ειδικός άλλωστε είναι εκείνος που θα σας καθοδηγήσει πλήρως πριν και μετά τη διαδικασία, σχετικά με την εφαρμογή και τυχόν κινδύνους.

Botox Προσώπου

Botox πρόσωπο: Είναι άμεσα τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν;

Η εφαρμογή του Μπότοξ προσώπου είναι άμεση και διαρκεί συνήθως μόλις λίγα λεπτά. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται πολύ γρήγορα – σχεδόν σε 3-7 ημέρες – και βελτιώνονται πλήρως σε διάστημα περίπου 2 εβδομάδων.

Η διάρκειά τους εξαρτάται από τον ασθενή αλλά και τον τρόπο εφαρμογής. Ο μέσος όρος είναι 3 έως 6 μήνες, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκούν περισσότερο.

Πώς και πότε εξασθενεί η επίδραση του Botox;

Η επίδραση του Botox εξασθενεί, όταν η ουσία αρχίζει να απορρίπτεται από τον οργανισμό. Αυτό γίνεται φυσιολογικά, με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα οι μύες και οι ρυτίδες να επανέρχονται. Αν ο ασθενής επιθυμεί να διατηρεί τα αποτελέσματα χωρίς εμφανείς αλλαγές, τότε καλό είναι να προγραμματίζει νέες συνεδρίες.

Ο ειδικός, μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τη διατήρηση του αποτελέσματος και να σας προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα επαναλήψεων.

Σε ποια σημεία του προσώπου εφαρμόζεται το Botox;

Το Botox αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών του προσώπου.

Τα σημεία εφαρμογής ποικίλλουν ανάλογα την περίπτωση. Σε σημεία που οι μύες έχουν περισσότερη κινητικότητα, η θεραπεία εφαρμόζεται συχνότερα. Έτσι, για το Μπότοξ στο πρόσωπο έχουμε Μπότοξ ματιών, Μπότοξ στα χείλη, στο μέτωπο και στο λαιμό.

Πιο συγκεκριμένα:

 • Μπότοξ ματιών: Αντιμετωπίζει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, οι οποίες προκύπτουν κυρίως από τις συνεχείς εκφράσεις που παίρνει το πρόσωπό μας καθημερινά. Με την εφαρμογή του Botox, μειώνεται η κινητικότητα των μυών.
 • Μπότοξ στα χείλη: Αντιμετωπίζει τις γραμμές που εμφανίζονται γύρω από το στόμα.
 • Μπότοξ στο μέτωπο: Αντιμετωπίζει τις οριζόντιες γραμμές και ρυτίδες που εμφανίζονται στο μέτωπο, λόγω της κινητικότητας των μυών. Με την εφαρμογή του Botox, μειώνεται η ένταση των μυών και η γύρω περιοχή ανανεώνεται.
 • Μπότοξ στο λαιμό: Αντιμετωπίζει τις γραμμές γύρω από το σαγόνι και στην περιοχή του λαιμού, κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται πιο νεανικό και πιο λαμπερό.
Botox Προσώπου

Μπότοξ προσώπου πριν και μετά: Τι πρέπει να κάνουμε;

Το Botox προσώπου μπορεί να αποτελεί μια μη επεμβατική θεραπεία, ωστόσο απαιτεί ορισμένες ενέργειες πριν και μετά την εφαρμογή.

Πριν την εφαρμογή:

 • Αποφυγή φαρμάκων: Αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων ή και συμπληρωμάτων τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς. Σε κάθε περίπτωση μιλήστε με το γιατρό, ώστε να σας ενημερώσει για το ποια σκευάσματα μπορείτε να λάβετε και ποια όχι.
 • Αποφυγή αλκοόλ: Πριν την εφαρμογή του Botox προσώπου και τουλάχιστον για ένα 24ωρο πριν, θα πρέπει να αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στο πρόσωπο.

Μετά την εφαρμογή:

 • Αποφύγετε την έντονη άσκηση: Προσπαθήστε να αποφύγετε ασκήσεις που απαιτούν έντονη κίνηση του προσώπου, τουλάχιστον για 24 ώρες.
 • Αποφύγετε το μακιγιάζ: Καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση προϊόντων μακιγιάζ, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες μετά την εφαρμογή της θεραπείας.
 • Κοιμηθείτε ανάσκελα: Συνίσταται το πρώτο βράδυ μετά την εφαρμογή, να κοιμηθείτε ανάσκελα, ώστε να μην υπάρχουν τριβές στο πρόσωπό σας.
 • Επικοινωνία με το γιατρό: Μετά την εφαρμογή του Botox, ο γιατρός είναι εκείνος που θα σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες. Αν παρατηρήσετε κάποιο πρήξιμο ή ερεθισμό, επικοινωνήστε μαζί του για να σας καθοδηγήσει. Επιπλέον, συμβουλευτείτε τον σχετικά με τα προϊόντα ενυδάτωσης και καθαρισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πρώτες ημέρες.

Πότε δεν μπορούμε να κάνουμε Botox;

Το Botox αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για όσους θέλουν ένα λαμπερό και αναζωογονημένο πρόσωπο. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που το Botox θα πρέπει να αποφεύγεται.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ο γιατρός που θα σας εξετάσει, θα σας ενημερώσει για το αν μπορείτε να προχωρήσετε ή όχι. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν έμπειρο ειδικό.

Περιπτώσεις που αποφεύγεται το Botox:

 • Εγκυμοσύνη ή θηλασμός: Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τις επιπτώσεις του Botox κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού. Για το λόγο αυτό, αποφεύγεται η χορήγησή του στις ευαίσθητες αυτές περιόδους.
 • Παρενέργειες ή αλλεργίες: Ασθενείς με ιστορικό παρενεργειών ή αλλεργιών λόγω της Βοτουλινικής τοξίνης Α, θα πρέπει να αποφεύγουν το Botox. Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός μπορεί να σας προτείνει εναλλακτικές λύσεις.
 • Μυασθένεια: Ασθενείς που πάσχουν από μυασθένεια ή άλλες παρεμφερείς ασθένειες δεν πρέπει να προχωρούν σε Botox, καθώς η ουσία μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Botox προσώπου: Συχνές ερωτήσεις

Ας δούμε παρακάτω μερικές συχνές ερωτήσεις για το Botox και τις απαντήσεις τους.

Σε ποιους απευθύνεται το Botox προσώπου;

Η θεραπεία είναι κατάλληλη για όσους επιθυμούν να μειώσουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές του προσώπου και να αποκτήσουν ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Υπάρχουν παρενέργειες από το Botox προσώπου;

Συνήθως, μετά την εφαρμογή του Botox δεν υπάρχουν παρενέργειες ή επιπλοκές. Τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι σπάνια και μικρά, όπως κάποιο ελαφρύ πρήξιμο ή κάποια ερυθρότητα.

Πονάει το Botox προσώπου;

Η μη επεμβατική αυτή θεραπεία, γενικότερα δεν προκαλεί πόνο. Αυτό βέβαια εξαρτάται από τον ασθενή και κατά πόσο είναι ευαίσθητος. Οι περισσότεροι αναφέρουν πως νιώθουν ένα ελαφρύ τσίμπημα, χωρίς να αισθάνονται πόνο που δεν μπορούν να διαχειριστούν.

Μπορώ να επιτρέψω άμεσα στις καθημερινές μου δραστηριότητες;

Η απάντηση είναι πως ναι. Η θεραπεία δεν σας περιορίζει, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις καλό θα ήταν να αποφύγετε την έντονη άσκηση ή την έντονη ηλιοφάνεια κατά το πρώτο 24ωρο.

Θα μειωθεί η φυσική εκφραστικότητά μου;

Ο στόχος της θεραπείας είναι να μειώσει τις ρυτίδες και όχι την εκφραστικότητα. Όλα εξαρτώνται από τις κατάλληλες δόσεις και τη σωστή εφαρμογή. Για το λόγο αυτό η επιλογή του ειδικού είναι πολύ σημαντική για το αποτέλεσμα.

Πόσο κοστίζει το Botox προσώπου;

Η τιμή για Botox Full Face εξαρτάται από τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Γενικότερα, οι τιμές για Μπότοξ προσώπου θα διαμορφωθούν σύμφωνα με την περιοχή που επιθυμείτε να γίνει η εφαρμογή και την ποσότητα υλικού που θα χρησιμοποιήσετε.

Μερικές αλήθειες για το Botox

 • Το Μπότοξ απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Η κατάσταση του προσώπου είναι εκείνη που ορίζει αν υπάρχει ανάγκη για θεραπεία ή όχι.
 • Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των θεραπειών που μπορεί να κάνει κανείς.
 • Η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας, μπορεί να δράσει προληπτικά κατά την εμφάνιση των ρυτίδων.
 • Η διάρκεια δράσης του κυμαίνεται σε 4-6 μήνες, είναι παροδική και πλήρως αναστρέψιμη.
 • Μετά την πάροδο της δράσης, το πρόσωπο θα επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν την εφαρμογή της θεραπείας.
 • Εφαρμόζεται με μία λεπτή βελόνα και ακινητοποιεί τους μύες, είναι ανώδυνο και μέσα σε 7-15 ημέρες γίνεται εμφανές το τελικό αποτέλεσμα.
 • Όταν οι ρυτίδες είναι έντονες ή έχουν εγκατασταθεί (στατικές ρυτίδες) απαιτείται η συνδυαστική χρήση υαλουργικού οξέος ή νημάτων.

Περιστατικά Πριν & Μετά

Botox Προσώπου
Botox Προσώπου
Botox Προσώπου
Botox Προσώπου
Botox Προσώπου
Botox Προσώπου
Botox Προσώπου
Botox Προσώπου
Botox Προσώπου
Botox Προσώπου

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Άουρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.