Τριχόπτωση: Τι είναι και πως γίνεται η Τριχοσκόπηση

Καλέστε μας
Η τριχόπτωση αποτελεί μια κατάσταση που μπορεί να…

Η τριχόπτωση αποτελεί μια κατάσταση που μπορεί να παρουσιαστεί τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αν και οι αιτίες και η συχνότητα εμφάνισης της τριχόπτωσης ανάμεσα στα δύο φύλα διαφέρει, το αποτέλεσμα είναι εξίσου δυσάρεστο.
Συνήθως όλα ξεκινούν όταν παρατηρούμε μία λέπτυνση των τριχών μας καθώς και μεγάλο αριθμό τριχών πάνω στη χτένα, στο μαξιλάρι ή στο νιπτήρα μετά το λούσιμο.
Συχνά, αρκετοί μη γνωρίζοντας που μπορούν να απευθυνθούν, υιοθετούν λανθασμένες απόψεις που αφορούν την απώλεια μαλλιών, συγκεντρώνοντας πληροφορίες από άτομα μη εξειδικευμένα που δεν γνωρίζουν τις πραγματικές αιτίες και την κατάλληλη αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.
Κάθε περίπτωση τριχόπτωσης είναι διαφορετική  και απαιτεί εξατομικευμένη προσέγγιση και θεραπεία. Πολλές φορές η απώλεια μαλλιών είναι αποτέλεσμα ή και συνδυασμός άλλων προβλημάτων υγείας, οπότε θα πρέπει να προσεγγιστεί με μεγάλη υπευθυνότητα και προσοχή μόνο από έναν εξειδικευμένο σε θέματα τριχόπτωσης Δερματολόγο.
Η ιατρική διάγνωση της τριχόπτωσης ξεκινάει με τη λήψη ατομικού ιατρικού ιστορικού και μια ολοκληρωμένη κλινική εξέταση έτσι ώστε να καθοριστεί ένα συγκεκριμένο πλάνο αποτελεσματικής θεραπείας.
Μία από τις διαγνωστικές μεθόδους που εφαρμόζουμε στο Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Υφαντή είναι η Τριχοσκόπηση. Πρόκειται για μία ανώδυνη, μη επεμβατική μέθοδο δερματοσκόπησης του τριχωτού της κεφαλής και του τριχικού στελέχους με τη χρήση δερματοσκοπίου χειρός ή με ψηφιακό σύστημα.
Με την ψηφιακή τριχοσκόπηση πραγματοποιείται καταγραφή του αριθμού, της ποιότητας και του πάχους των τριχών και εν συνεχεία ανάλυση αυτών των δεδομένων με τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού συστήματος.  
Στόχος μας είναι η κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση που θα ανατρέψει τα δεδομένα, θα σταματήσει την τριχόπτωση αλλά και θα προκαλέσει την επανέκφυση νέων τριχών.
Η θεραπεία σχεδιάζεται με στόχο για να ενσωματωθεί εύκολα στην καθημερινότητα σας. Εκτός της φαρμακευτικής αγωγής, εφαρμόζουμε σύγχρονες τοπικές θεραπείες και χρησιμοποιούμε εξειδικευμένο για την τριχόπτωση τεχνολογικό εξοπλισμό (ΗΠΑ 2016).
Η Dr. Υφαντή εξειδικεύεται στις παθήσεις του τριχωτού. Συμμετέχει ενεργά για χρονικό διάστημα άνω των 10 ετών στο «Εργαστήριο Φυσιολογίας και Παθήσεων Τριχών» του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» και πραγματοποιεί επιστημονικές ομιλίες και εκπαιδεύσεις σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια και Σεμινάρια. 
Η εξειδίκευση, η εμπειρία, η εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων σε συνδυασμό με τον εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτουμε, μας καθιστούν κατάλληλους για την εξατομικευμένη θεραπεία σας. 
Για περισσότερες πληροφορίες και μία ενημερωτική συνάντηση καλέστε μας στο: 2106520777.  
Επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» 
Εργαστήριο Φυσιολογίας και Παθήσεων Τριχών