Τριχόπτωση: Οι τελευταίες μελέτες Βρετανών επιστημόνων

Καλέστε μας
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου κατάφεραν να εντοπίσουν 287 γενετικές …

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου κατάφεραν να εντοπίσουν 287 γενετικές περιοχές που σχετίζονται με την αλωπεκία, κάνοντας με το τρόπο αυτό ένα σημαντικό βήμα για την εξεύρεση νέων αποτελεσματικών θεραπειών. 
Η δημοσίευση έγινε στο περιοδικό γενετικής “PLoS Genetics”, αναλύοντας γενετικά δεδομένα περισσοτέρων των 52.000 ανδρών ηλικίας 40 έως 69 ετών. Από αυτούς, το 32% δεν είχαν χάσει καθόλου τρίχες, το 23% είχαν ελαφρές απώλειες, το 28% μέτριες και το 18% σοβαρές.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της μελέτης, είναι ότι αρκετά από τα γενετικά αίτια της ανδρικού τύπου αλωπεκίας προέρχονται από το χρωμόσωμα Χ, το χρωμόσωμα που κληρονομούν οι άνδρες από τις μητέρες τους.
Ο Δρ. Ντέιβιντ Χιλ, ειδικός στην Στατιστική Γενετική, δήλωσε ότι στην παρούσα μελέτη δεν αναζητήθηκαν στοιχεία της ηλικίας έναρξης της αλωπεκίας αλλά μόνο για τις αιτίες της. Τόνισε πως: «Όταν εξετάσουμε και την ηλικία έναρξης, πιστεύουμε ότι θα βρούμε ακόμα ισχυρότερα γενετικά στοιχεία».
Ο επικεφαλής των ερευνητών, Δρ. Ρικάρντο Μαριόνι, δήλωσε: «Απέχουμε ακόμα πολύ από τη δυνατότητα ακριβούς πρόβλεψης της σοβαρότητας και της έκτασης της αλωπεκίας κάθε ατόμου. Σίγουρα όμως με τα νέα ευρήματα κάναμε ένα σημαντικό βήμα προόδου προς τον σκοπό αυτό».
Οι επιστήμονες, προσπαθούν τώρα να δημιουργήσουν έναν μαθηματικό αλγόριθμο που θα προβλέπει τις πιθανότητες αλωπεκίας βάσει της παρουσίας ή της απουσίας συγκεκριμένων γενετικών παραγόντων.
Στο εξειδικευμένο σε θέματα Τριχόπτωσης Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Υφαντή, είμαστε πάντα ενημερωμένοι για τα τελευταία δεδομένα που αφορούν την διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων των τριχών. Αντιμετωπίζουμε την απώλεια μαλλιών εφαρμόζοντας «πρωτοποριακές» τοπικές θεραπείες με εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό (ΗΠΑ 2016). 
Για περισσότερες πληροφορίες και μία ενημερωτική συνάντηση καλέστε μας στο: 2106520777