Τρέξε με την καρδιά σου… για την καρδιά σου!

Καλέστε μας
Όλοι γνωρίζουν ότι το τρέξιμο είναι ένας...

Όλοι γνωρίζουν ότι το τρέξιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσουμε βάρος, αλλά το τρέξιμο μπορεί να μας ωφελήσει σχεδόν σε κάθε σύστημα του οργανισμού μας, καθώς και να ανεβάσει τη διάθεσή μας. Ενώ μπορεί να μην είναι η αγαπημένη άσκηση σε όλους είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στο να μας κάνει υγιέστερους. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το τρέξιμο είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξηθεί το συνολικό επίπεδο της υγείας μας.
Οι έρευνες δείχνουν ότι το τρέξιμο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης, ενώ βοηθά επίσης να αυξηθεί η πνευμονική λειτουργία. Επιπλέον, το τρέξιμο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων στο αίμα, επίσης μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου. Πολλοί γιατροί σήμερα συνιστούν το τρέξιμο για τους ανθρώπους που βρίσκονται στα αρχικά στάδια του διαβήτη, έχουν υψηλή πίεση αίματος ή οστεοπόρωση, και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά σημαντικά στη μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής, βοηθώντας τις αρτηρίες να διατηρούν την ελαστικότητά τους και ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς.
Το τρέξιμο μπορεί να δώσει μια σημαντική ώθηση στην αυτοπεποίθησή σας και την αυτοεκτίμησή σας. Ανακουφίζει από το στρες που μπορεί πραγματικά να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα στην υγεία και τη διάθεση. Μπορεί επίσης να μειώσει την όρεξη και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Το τρέξιμο πραγματικά είναι απίστευτα ευεργετικό για το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα, και θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και μιας μικρής διάρκειας τρέξιμο μπορεί να σας βάλει σε μια καλύτερη φάση για να απολαύσετε όλα όσα η ζωή έχει να σας προσφέρει.
Ο Αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον αύλειο χώρο του Ολυμπιακού Ακινήτου TAE KWON DO, στο Παλαιό Φάληρο.
Η εκκίνηση για το δρόμο απόστασης 3 χιλιομέτρων, θα δοθεί στις 17.30. Για το δρόμο απόστασης 8 χιλιομέτρων, η εκκίνηση θα δοθεί στις 18.00. Η εκκίνηση για το παιδικό αγώνα αποστάσεως 1.000 μέτρων, θα δοθεί στις 18.10.
Ο Αγώνας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Αττικής και συνδιοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, το Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής, την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Τα έσοδα θα δοθούν στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, για την αγορά απινιδωτών, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.cardiorun.gr
Επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου «Α. Συγγρός»