Ραγάδες κατά την Εγκυμοσύνη. Πώς αντιμετωπίζονται;

Καλέστε μας
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρατηρείται το φαινόμενο…

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρατηρείται το φαινόμενο το σώμα να διαστέλλεται γρηγορότερα από το δέρμα που το καλύπτει, με επακόλουθο μία απρόσμενα εκτεταμένη και έντονη δύναμη έλξης να ασκείται στο δέρμα. Αυτή η ισχυρή δύναμη ξεπερνά τα όρια της ελαστικότητας του δέρματος με αποτέλεσμα την εμφάνιση ραγάδων (ραβδώσεων) κυρίως σε περιοχές με μεγαλύτερη εναπόθεση λίπους, όπως η κοιλιά, το στήθος, οι μηροί και οι γλουτοί. Δημιουργούνται σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και μπορεί να έχουν το χρώμα του δέρματος ή ερυθρο-ιώδη απόχρωση (ιδίως οι πιο πρόσφατες).
Αν και δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, το «αντιαισθητικό» αποτέλεσμα που δημιουργούν προκαλεί άγχος στις γυναίκες αυτή την «ιδιαίτερη στιγμή» της ζωής τους.
Ο πιο σωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη, αρχικά με τη χρήση (τοπικά) ειδικών λοσιόν.
Στο Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Υφαντή εφαρμόζουμε θεραπείες με δερμοαπόξεση ή χημικά peelings όπως και τεχνικές Microneedling με έγχυση ειδικών συσφικτικών ουσιών απ’ ευθείας στις ραβδώσεις. 
Επίσης, αντιμετωπίζουμε τις ραγάδες με πρωτοποριακές μεδόδους σε συνδυασμό με τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτουμε, όπως η Carboxytherapy (Gas Contouring), το CO2 Fractional Laser και  το Fractional RF.
Για περισσότερες πληροφορίες και μία ενημερωτική συνάντηση καλέστε μας στο: 2106520777
Dr. Άουρα Υφαντή  – Δερματολόγος