Ψαλίδα στα μαλλιά: Με ποια βιταμίνη μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε;

Καλέστε μας
Στο τριχωτό της κεφαλής έχουμε περίπου 300.000 τρίχες εκ των οποίων…

Στο τριχωτό της κεφαλής έχουμε περίπου 300.000 τρίχες, εκ των οποίων 100 έως 150 είναι κατά μέσο όρο οι καθημερινές απώλειες. Αν και για τη δημιουργία ψαλίδας στα μαλλιά μπορεί να ενοχοποιούνται εκτός των άλλων και γενετικοί παράγοντες, σύμφωνα με το “Journal of Investigative Dermatology” η καθημερινή σωστή περιποίηση και η κατάλληλη διατροφή μπορούν να αποτελούν το «αντίδοτο» για την καταστροφή που πραγματοποιείται με το χτένισμα, τη χρήση θερμού αέρα και των προϊόντων styling.
Ποια είναι όμως η βιταμίνη που βοηθά στην αντιμετώπιση της ψαλίδας των μαλλιών;
Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή του κολλαγόνου, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην  ενδυνάμωση των αιμοφόρων αγγείων του τριχικού θυλάκου με αποτέλεσμα οι τρίχες να παραμένουν ισχυρές και υγιείς. Επίσης αποτελεί ένα αντιοξειδωτικό που θωρακίζει την τρίχα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.
Τροφές που περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C είναι το πορτοκάλι, η κόκκινη πιπεριά, η παπάγια, η φράουλα, η τομάτα και το μπρόκολο.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι η Dr. Υφαντή εξειδικεύεται στις παθήσεις του τριχωτού, τόσο λόγω της πολυετούς συμμετοχής της ως Επιστημονικός συνεργάτης στο «Εργαστήριο Φυσιολογίας και Παθήσεων Τριχών» του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός», αλλά και της παρουσίας της ως ομιλήτρια και εκπαιδεύτρια σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια και Σεμινάρια. Η εξειδίκευση, η εμπειρία, η εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων σε συνδυασμό με τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτουμε, μας καθιστούν κατάλληλους για την εξατομικευμένη θεραπεία σας. Για περισσότερες πληροφορίες και μία ενημερωτική συνάντηση καλέστε μας στο: 2106520777.  
Επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» 
Εργαστήριο Φυσιολογίας και Παθήσεων Τριχών