Ποιές τροφές βοηθούν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;

Καλέστε μας
Η κυτταρίτιδα (όψη φλοιού του πορτοκαλιού) οφείλεται  κυρίως σε…

Η κυτταρίτιδα (όψη φλοιού του πορτοκαλιού) οφείλεται  κυρίως σε διαταραχή της μικροκυκλοφορίας και της λεμφικής κυκλοφορίας, σε ανάπτυξη ινώδους ιστού καθώς και σε υπερτροφία του υποδόριου λιπώδους ιστού.
Απασχολεί κυρίως το γυναικείο πληθυσμό σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος όπως μηροί και γλουτοί.
Ο φυσικός τρόπος για βελτιώσουμε με την υφή του δέρματος μας και να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα περνάει από το πιάτο μας.
Ποιές τροφές περιλαμβάνει το μενού που «χτυπά» την κυτταρίτιδα;
Σπαράγγια
Μελέτες έχουν δείξει ότι το έντονο στρες συνδέεται με τη συσσώρευση του λίπους στο σώμα, κάτι που οδηγεί αναπόφευκτα σε κυτταρίτιδα. Τα σπαράγγια περιέχουν φυλλικό οξύ το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους. Επίσης έχουν διουρητική και αντιοξειδωτική δράση.
Μύρτιλα 
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση των τοξινών στον οργανισμό σου.
Μπανάνες
Οι μπανάνες περιέχουν κάλιο, μειώνουν την κατακράτηση υγρών και την ανεπιθύμητη κυτταρίτιδα.
Φασολάκια
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και πρωτεΐνη, στοιχεία που βοηθούν σημαντικά στην μείωση της κυτταρίτιδας.
Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε άλφα λιποϊκό οξύ, που αποτρέπει την σκλήρυνση του κολλαγόνου και επομένως τη δημιουργία κυτταρίτιδας.
Ανανάς
Ο ανανάς εμφανίζει αυξημένη περιεκτικότητα σε νερό, βοηθά στην καταπολέμηση του φαινομένου της κατακράτησης υγρών και κατά συνέπεια της κυτταρίτιδας. 
Ω3 λιπαρά
Τα Ω3 λιπαρά (περιέχονται στα ψάρια) συνεισφέρουν σημαντικά στην «ενίσχυση» του δέρματος. Περιορίζουν τα προβλήματα του καρδιαγγειακού και λεμφικού συστήματος, τα οποία αποτελούν από τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας.
Νερό
Αποτελεί το πιο δυνατό όπλο καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Πιείτε αρκετό νερό αν επιθυμείτε να απαλλαγείτε σύντομα από την όψη φλοιού πορτοκαλιού.
Σύμμαχος στην προσπάθεια που καταβάλετε, είμαστε κι εμείς με τις πρωτοποριακές και εξειδικευμένες θεραπείες που σας προσφέρουμε.
Οι θεραπείες σώματος με Ραδιοσυχνότητες (RF) και  Σπηλαίωση (Cavitation) με το μηχάνημα Coccon Duotechnology, η Carboxytherapy (Gas Contouring) με τη βοήθεια ιατρικού διοξειδίου του άνθρακα, η εφαρμογή ειδικών λιποδιαλυτικών “κοκτέιλ” μεσοθεραπείας, θα σας βοηθήσουν να δείτε άμεσα την αλλαγή στην εμφάνισή σας.
Για περισσότερες πληροφορίες και μία ενημερωτική συνάντηση καλέστε μας στο: 2106520777.
Dr. Άουρα Υφαντή – Δερματολόγος  

Επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου «Α. Συγγρός»
Εργαστήριο Φυσιολογίας και Παθήσεων Τριχών  
Τμήμα Επεμβατικής Δερματoλoγίας