Πανάδες: Πώς να προστατευθούμε το καλοκαίρι;

Καλέστε μας
Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος στην οποία το δέρμα μας…

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος στην οποία το δέρμα μας εκτίθεται σε μεγάλες δόσεις υπεριώδους ακτινοβολίας. Η φυσιολογική αντίδραση του δέρματος στην έκθεση της υπεριώδους ακτινοβολίας είναι η παραγωγή μελανίνης που γίνεται ορατή ως μαύρισμα. Σε ορισμένες ανατομικές περιοχές το «μαύρισμα» αυτό είναι πιο έντονο, παίρνοντας τη μορφή γκρι-καφέ κηλίδων (σε σώμα ή/και πρόσωπο) κάτι που οι Δερματολόγοι ονομάζουν μέλασμα (πανάδες).
Πώς μπορούμε να προστατευθούμε από την δημιουργία πανάδων την «δύσκολή» περίοδο του καλοκαιριού;
Κατ’ αρχήν πρέπει να αποφεύγουμε την «άσκοπη» έκθεση στον ήλιο. 
Όταν βρισκόμαστε στην παραλία δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ένα καπέλο µε γείσο αυξάνει την προστασία του προσώπου από τον ήλιο. 
Η χρήση φαρμακευτικών αντηλιακών με υψηλούς δείκτες προστασίας – τόσο για την UVB όσο και για την UVA ακτινοβολία – σε συνδυασμό με ειδικούς ορούς κατάλληλους για τις καλοκαιρινές ημέρες, θεωρείται επιβεβλημένη. Εφαρμόζουμε το αντηλιακό 15 – 20 λεπτά πριν βγούμε έξω και ανανεώνουμε περίπου κάθε δύο ώρες.
Αποφεύγουμε την αποτρίχωση με κερί, καθώς η συγκεκριμένη μέθοδος αποτρίχωσης μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του δέρματος με επακόλουθο τη δημιουργία ή την επιδείνωση υφιστάμενων πανάδων. 
Για συμβουλές ως προς το κατάλληλο για την επιδερμίδα σας φαρμακευτικό αντηλιακό αλλά και για Αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη καλέστε μας για μία ενημερωτική συνάντηση στο: 2106520777.