Μήπως για την απώλεια μαλλιών «ευθύνεται»… το ύψος σας;

Καλέστε μας
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications…

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications, δυσάρεστα νέα περιμένουν τους κοντούς άντρες καθώς τα επιστημονικά ευρήματα αναδεικνύουν πως οι συγκεκριμένοι κινδυνεύουν περισσότερο με αραίωση των μαλλιών τους σε σχέση με αυτούς που διαθέτουν μεγαλύτερο ύψος.
Γερμανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόννης μελέτησαν το γενετικό υλικό περίπου 23.000 ανδρών που προέρχονταν από επτά διαφορετικές χώρες. Από αυτούς οι 11.000 εμφάνιζαν πρόωρη έντονη τριχόπτωση, ενώ οι 12.000 δεν παρουσίαζαν την παραμικρή απώλεια μαλλιών.
Η Dr. Stefanie Heilmann – Heimbach, ως επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν 63 αλλαγές στο ανθρώπινο γονιδίωμα που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρης τριχόπτωσης”.
Όπως προέκυψε, τόσο το ύψος όσο και η απώλεια των μαλλιών προκαλούνται από τα ίδια γονίδια.
Η τεστοστερόνη που μπορεί να σταματήσει πρόωρα την ανάπτυξη των αγοριών κατά τη διάρκεια της εφηβείας, πιστεύεται ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα και για την απώλεια των μαλλιών.
Στο εξειδικευμένο σε θέματα Τριχόπτωσης Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Υφαντή, είμαστε πάντα ενημερωμένοι για τα τελευταία δεδομένα που αφορούν την διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων των τριχών. Αντιμετωπίζουμε την απώλεια μαλλιών εφαρμόζοντας «πρωτοποριακές» τοπικές θεραπείες με εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό (ΗΠΑ 2016).
Για περισσότερες πληροφορίες και μία ενημερωτική συνάντηση καλέστε μας στο: 2106520777.  
Dr. Άουρα Υφαντή – Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου «Α. Συγγρός»
Εργαστήριο Φυσιολογίας και Παθήσεων Τριχών