Καλέστε μας

Laser Αποτρίχωση Alexandrite

Σύγχρονοι μέθοδοι για Laser αποτρίχωσης σώματος

Laser Αποτρίχωση Alexandrite

Η Laser αποτρίχωση σώματος και προσώπου δίνει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να απαλλαγεί από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με εύκολο, άμεσο αλλά και ανώδυνο τρόπο. Αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές μεθόδους τα τελευταία χρόνια.

Η τεχνολογία που αφορά την αποτρίχωση με λέιζερ έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας σύγχρονες λύσεις και αποτελεσματικές μεθόδους για την μακροχρόνια ή και μόνιμη απαλλαγή από την τριχοφυΐα σε διάφορες περιοχές του σώματος.

Η λέιζερ αποτρίχωση επιτρέπει την απαλλαγή από τις ανεπιθύμητες τρίχες με ασφάλεια αλλά και ακρίβεια.

Επιπλέον, εφαρμόζεται επί σειρά ετών σε άνδρες και γυναίκες όχι μόνο για αισθητικούς, αλλά και για θεραπευτικούς σκοπούς, όπως η θυλακίτιδα και η διαπυητική ιδρωταδενίτιδα.

Η Laser αποτρίχωση Αλεξανδρίτης, αποτελεί μια από τις πιο γνωστές και περισσότερο εφαρμοσμένες μεθόδους για την απαλλαγή τριχοφυΐας από διάφορα σημεία του σώματος αλλά και του προσώπου.

Αποτρίχωση Laser Αλεξανδρίτη – Οφέλη

 • Σύγχρονη και αποτελεσματική τεχνική
 • Μόνιμη απαλλαγή από τριχοφυΐα έως και 95%
 • Ορατά αποτελέσματα από τις πρώτες συνεδρίες
 • Ασφαλής αποτρίχωση
 • Λεία και λαμπερή επιδερμίδα
 • Χωρίς πρόκληση ζημιάς στο δέρμα

Ποια η διαδικασία αποτρίχωσης με Laser;

Το Laser αποτελεί μια συσκευή που παράγει μια έντονη και εστιασμένη δέσμη ακτινών φωτός που έχουν ίδιο χρώμα, συχνότητα και φάση. Το φως που εκπέμπεται, απορροφάται από τη μελανίνη του τριχικού θυλάκου, καταστρέφοντάς τον.

Καταστρέφοντας τον θύλακα της τρίχας, σταδιακά η τριχοφυΐα εξασθενεί.

Η παραπάνω διαδικασία είναι απλή, αποτελεσματική και προσφέρει ανώδυνη αποτρίχωση.

Αναλυτικότερα τα βήματα για την αποτρίχωση με laser:

 • Συζήτηση με τον ειδικό: Σε πρώτο στάδιο απαιτείται συζήτηση με τον ειδικό. Εκείνος θα αξιολογήσει τον τύπο του δέρματος, το χρώμα αλλά και την πυκνότητα της τρίχας. Έπειτα, θα σας ενημερώσει για το ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος λέιζερ για εσάς, ώστε να επιτύχετε μόνιμη αποτρίχωση.
 • Προετοιμασία: Πριν την εφαρμογή του λέιζερ, συνήθως απαιτείται η αφαίρεση των τριχών της περιοχής όπου θα γίνει η θεραπεία.
 • Εφαρμογή: Ο ειδικός θα προχωρήσει σε εφαρμογή, λαμβάνοντας υπόψη το χρώμα της τρίχας και τον τύπο του δέρματός σας.

Η διαδικασία της αποτρίχωσης με Laser είναι κατά κύριο λόγο ανώδυνη, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να αισθανθείτε κάποια αίσθηση θερμότητας ή ελαφρύ τσίμπημα.

Σε ποια σημεία του σώματος πραγματοποιείται;

Η αποτρίχωση με Laser μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές του σώματος.

Μερικές από αυτές είναι:

 • Μασχάλες: Η αποτρίχωση μασχάλης αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία, τόσο στην αποτρίχωση για άντρες αλλά και για γυναίκες.
 • Πλάτη: Η αποτρίχωση πλάτης στατιστικά εφαρμόζεται περισσότερο στους άνδρες, λόγω της αυξημένης τριχοφυΐας τους στην περιοχή.
 • Μπικίνι
 • Χέρια
 • Πόδια
 • Θηλές
 • Κοιλιά
 • Πρόσωπο

Τα παραπάνω αποτελούν τα πιο συνηθισμένα σημεία στα οποία εφαρμόζεται η αποτρίχωση με λέιζερ. Η τεχνολογία αποτρίχωσης εξελίσσεται συνεχώς, χαρίζοντάς μας ακόμα πιο μόνιμα αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν κίνδυνοι με την Laser αποτρίχωση;

Η αποτρίχωση με Laser αποτελεί μη επεμβατική θεραπεία απαλλαγής από την τριχοφυΐα που δεν ενέχει κινδύνους.

Βέβαια, είναι σημαντικό να εφαρμόζεται από επαγγελματίες που γνωρίζουν τη διαδικασία και μπορούν να ακολουθήσουν σωστά τα βήματα που απαιτούνται.

Επειδή ωστόσο μιλάμε για μια θεραπεία, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως:

 • Ελαφρύ πρήξιμο: Μετά τη θεραπεία, υπάρχει πιθανότητα η γύρω περιοχή να αναπτύξει κάποιο πρήξιμο, το οποίο όμως υποχωρεί έπειτα από λίγες ώρες.
 • Ερυθρότητα: Προσωρινή ερυθρότητα μπορεί να παρατηρηθεί μετά την αποτρίχωση, χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς υποχωρεί άμεσα τις επόμενες ώρες.
 • Ελλιπής αποτρίχωση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει πιθανότητα να μην απομακρυνθούν πλήρως οι τρίχες και να χρειαστεί να επαναληφθεί η διαδικασία.
 • Επιδείνωση δερματικών προβλημάτων: Σε περίπτωση που κάποιο άτομο πάσχει από κάποια ασθένεια του δέρματος, υπάρχει πιθανότητα να επιδεινωθεί με τη χρήση του Laser.

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του γιατρού μπορείτε να ξεπεράσετε ή ακόμα και να αποφύγετε τις παραπάνω παρενέργειες.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα;

Η Laser αποτρίχωση δεν εγγυάται πλήρως μόνιμα αποτελέσματα, αλλά σίγουρα προσφέρει μακροχρόνια διάρκεια. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που η απαλλαγή από την τριχοφυΐα είναι μόνιμη. Αυτό εξαρτάται από την περιοχή της εφαρμογής, την πυκνότητα της τριχοφυΐας, τον τύπο της τρίχας αλλά και του δέρματος.

Μετά την αποτρίχωση, ορισμένες τρίχες εξαφανίζονται οριστικά, ενώ άλλες μπορεί να αναγεννηθούν ξανά. Ακόμα κι αν συμβεί αυτό, ο ρυθμός ανάπτυξής τους είναι εμφανώς μικρότερος. Επιπλέον οι τρίχες αυτές τείνουν να είναι πιο λεπτές, πιο αδύναμες και λιγότερες στο σύνολό τους.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την Laser αποτρίχωση

Δείτε παρακάτω μερικές συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την Laser αποτρίχωση.

Η χρήση Laser έχει επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό;

Όχι, η χρήση Laser δεν προκαλεί προβλήματα και μακροχρόνιες επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι πιθανό αμέσως μετά την εφαρμογή να εμφανιστεί κάποια ερυθρότητα ή πρήξιμο, τα οποία υποχωρούν έπειτα από λίγες ώρες.

Σε ποιες ηλικίες εφαρμόζεται το Laser και σε ποιες περιοχές;

Το Laser εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος όπου υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε άνδρες και γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Υπάρχουν ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της εφαρμογής;

Το Laser προκαλεί μικρές ενοχλήσεις, κυρίως σε ευαίσθητες περιοχές όπως το μπικίνι. Η ενόχληση συχνά ελαχιστοποιείται με την εφαρμογή τοπικά αναισθητικής κρέμας.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και της τρίχας καθώς κι από το αν η εφαρμογή αφορά ορμονοεξαρτώμενη ή όχι περιοχή. Σε γενικές γραμμές, για τα πόδια και το μπικίνι απαιτούνται 5-8 συνεδρίες. Για τις μασχάλες, τον κορμό και το στήθος απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες.

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνονται οι συνεδρίες;

Το χρονικό διάστημα μεταξύ των συνεδριών Laser συνήθως είναι 6-12 εβδομάδες ανάλογα με την ανατομική περιοχή που υποβάλλεται σε θεραπεία.

Γιατί το Laser αποτρίχωσης υπερτερεί των άλλων παραδοσιακών μεθόδων;

Το Laser αποτρίχωσης υπερτερεί των άλλων μεθόδων καθώς είναι η μόνη επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος απαλλαγής ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Η αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη αποτελεί σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδο;

Το Gentlelase 755nm Alexandrite Laser (Syneron – Candela) είναι το πλέον εξελιγμένο Laser αποτρίχωσης ικανό να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Πριν & Μετά

apotrihosi3
apotrihosi2

Πόσο κοστίζει η θεραπεία;

Η αποτρίχωση με Laser είναι μια αρκετά οικονομική και προσιτή σε όλους θεραπεία, λαμβάνοντας υπόψη τα θεαματικά αποτελέσματα που προσφέρει.
Το κόστος της εξαρτάται από την περιοχή εφαρμογής, την ποιότητα και την πυκνότητα της τρίχας.

Ελάτε στο Ιατρείο μας να συζητήσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και να βρούμε μαζί το πακέτο αποτρίχωσης που σας ταιριάζει!

DrYfanti

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Αούρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.