Καλέστε μας

Κυτταρίτιδα – Λιπόλυση – Carboxytherapy

Κυτταρίτιδα: Τι είναι

Η κυτταρίτιδα, ή αλλιώς ο λεγόμενος “φλοιός πορτοκαλιού”, δημιουργείται από την εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Απασχολεί κυρίως το γυναικείο πληθυσμό και εμφανίζεται σε αρκετά συγκεκριμένα σημεία του σώματος, όπως είναι οι μηροί και οι γλουτοί.

Το δέρμα χωρίζεται σε τρία επίπεδα: την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό. Οι γυναίκες διαθέτουν λεπτότερα στρώματα επιδερμίδας και χορίου από τους άνδρες, για το λόγο αυτό έρχονται συχνότερα αντιμέτωπες με την κυτταρίτιδα. Λόγω κακής αιμάτωσης, το λίπος δεν καίγεται, αντιθέτως μετατοπίζεται στα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα αυτά να “γεμίζουν”. Τα λιποκύτταρα αυτά βρίσκονται σε διάφορα σημεία του σώματος, δημιουργώντας εστίες λίπους και νερού, που αυξάνουν συνεχώς σε όγκο, πιέζοντας τα αγγεία, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητά του.

Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που προκαλούν την κυτταρίτιδα, μεταξύ των οποίων η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, το υπερβολικό βάρος.

Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας με λιπόλυση

Η Λιπόλυση  είναι μία θαυμάσια ιδέα που έγινε πραγματικότητα από την Dr. Rittes (Δερματολόγος από το Σάο Πάολο). Πρόκειται για μια διαδικασία που στοχεύει στην αφαίρεση υπερβολικού λίπους από συγκεκριμένες περιοχές, με σκοπό τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος.

Κυτταρίτιδα – Λιπόλυση – Carboxytherapy

Πραγματοποιείται με την έγχυση ουσίας φωσφατιδυλοχολίνης (η οποία αποτελεί μία φυσική ουσία που προέρχεται από τη σόγια) ή με την βοήθεια ανασυνδυασμένων ενζύμων (κολαγεννάση, λιάση, λιπάση)

Οι ενέσεις λιπόλυσης ωστόσο, δεν πρέπει να θεωρούνται το «φάρμακο θαύμα» σε περιπτώσεις γενικής απώλειας βάρους. Επίσης δεν αποτελούν εναλλακτική λύση δίαιτας ή άσκησης.

Για να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα, χρειάζεται ο ασθενής να παρακολουθεί ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, εμπλουτισμένο με καθημερινή σωματική άσκηση.

Ποια η διαδικασία της λιπόλυσης;

Η λιπόλυση είναι μια ενέσιμη, μη επεμβατική διαδικασία σχεδιασμένη για να αφαιρεί το περιττό λίπος από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Στόχος της θεραπείας αυτής, είναι η βελτίωση της όψης της επιδερμίδας.

Πριν την έναρξη της επέμβασης, εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα στην περιοχή όπου θα εφαρμοστεί η θεραπεία. Έπειτα, με τη χρήση λεπτών και εύκαμπτων βελόνων, εισχωρεί η φωσφατιδυλχολίνη η οποία βοηθάει στην καταστροφή των λιποκυττάρων. Η υγροποίησή τους, προκαλεί την καταστροφή αυτή.

Τα κυτταρικά κατάλοιπα απομακρύνονται μέσω της ειδικής άμυνας του σώματος.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται η λιπόλυση;

Η θεραπεία κυτταρίτιδας εφαρμόζεται σε περιοχές του σώματος που υπάρχει συσσώρευση του λίπους και που χρήζουν βελτίωσης, όπως:

 • Γλουτοί: Η κυτταρίτιδα στους γλουτούς αποτελεί πολύ συχνό φαινόμενο. Η λιπόλυση εφαρμόζεται με σκοπό να βελτιώσει την όψη τους.
 • Άνω και κάτω κοιλία: Αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες περιοχές. Με τη λιπόλυση επιτυγχάνεται απομάκρυνση του λίπους και πιο επίπεδη κοιλιά.
 • Βραχίονες: Η κυτταρίτιδα στα μπράτσα εμφανίζεται αρκετά συχνά, τόσο σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες.
 • Γόνατα
 • Ψωμάκια
 • Μέση
 • Λιπώματα
 • Στο εσωτερικό και εξωτερικό του μηρού

Για ορατά αποτελέσματα απαιτούνται κατά μέσο όρο 4-6 συνεδρίες, με χρονικό διάστημα μεταξύ των συνεδριών 20-30 ημερών.

Κυτταρίτιδα – Λιπόλυση – Carboxytherapy

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Λιπόλυσης σώματος;

Η Λιπόλυση αποτελεί μια δημοφιλής διαδικασία που προσφέρει πλήθος πλεονεκτημάτων για όσους αναζητούν μια όμορφη και βελτιωμένη όψη για την επιδερμίδα τους.

 • Διαμορφώνει το σώμα: Με τη διαδικασία της λιπόλυσης, ο ασθενής μπορεί να απολαύσει ένα πιο καλοσχηματισμένο και αρμονικό σώμα, αφού βελτιώνονται αισθητά διάφορα σημεία που είναι συσσωρευμένο το λίπος.
 • Μείωση του λίπους: Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της λιπόλυσης, είναι η αισθητή μείωση λίπους που προσφέρει, ακόμα και σε δύσκολες περιοχές του σώματος.
 • Ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας: Η λιπόλυση αποτελεί μια μη επεμβατική λύση κατά του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας. Αυτό σημαίνει πως ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα και κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες.
 • Εξαιρετικά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα που προσφέρει η λιπόλυση είναι εντυπωσιακά και μπορούν να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βέβαια για να συμβεί αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η τακτική άσκηση και η υγιεινή διατροφή.
 • Αύξηση της αυτοπεποίθησης: Με την εφαρμογή της θεραπείας, ο ασθενής μπορεί να απολαύσει μια ανανεωμένη επιδερμίδα που θα του χαρίσει περισσότερη ευεξία και αυτοπεποίθηση.

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας με Carboxytherapy – Καρβοξυθεραπεία

Η Carboxytherapy (Καρβοξυθεραπεία), αποτελεί μια πρωτοποριακή τεχνική για την αντιμετώπιση κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.

Πρόκειται για μια ασφαλή, μη επεμβατική θεραπεία που διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Αποτελεί επίσης μια από τις θεραπείες κυτταρίτιδας με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, αφού μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας μετά την εφαρμογή.

Οι συνεδρίες που συνίστανται είναι περίπου 8-10, ανάλογα με τις ανάγκες και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ποια η διαδικασία Carboxytherapy;

Η Carboxytherapy πραγματοποιείται με τη διοχέτευση ιατρικού διοξειδίου του άνθρακα στις επιθυμητές περιοχές. Η δράση του διοξειδίου του άνθρακα επιτυγχάνει την αύξηση της αιμάτωσης και της οξυγόνωσης του δέρματος, με αποτέλεσμα να προκαλείται λιπόλυση.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσα από μια σειρά συνεδριών.

Αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε πως η Carboxytherapy – όπως και οι άλλες θεραπείες Λιπόλυσης – δεν αποτελούν μόνιμη λύση για την απαλλαγή από την κυτταρίτιδα.

Χρειάζεται συνδυασμός μεθόδων, άσκησης αλλά και υγιεινής διατροφής για να μπορέσετε να διατηρήσετε τα αποτελέσματα.

Ποια η διάρκεια της θεραπείας Carboxytherapy σώματος;

Η διάρκεια της θεραπείας Carboxytherapy μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή που εφαρμόζεται, την κατάσταση του δέρματος αλλά και τις ανάγκες κάθε ασθενή.

Κατά μέσο όρο, διαρκεί από 15-30 λεπτά.

Ποιος το κόστος της διαδικασίας Λιπόλυσης;

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά και η μείωση του τοπικού πάχους, μπορεί να επιτευχθεί με διάφορες μεθόδους και τεχνικές.

Το κόστος της Λιπόλυσης εξαρτάται και διαμορφώνεται με βάση τα επιθυμητά αποτελέσματα, την περιοχή εφαρμογής, αλλά και την υφιστάμενη κατάσταση του δέρματος.

Το Ιατρείο μας προσφέρει σύγχρονες λύσεις που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα και το τοπικό λίπος.

Εμπιστευτείτε την επιστημονική ομάδα μας και ελάτε να συζητήσουμε μαζί τις λύσεις που θα σας προσφέρουν μια όμορφη σιλουέτα, με λιγότερες ατέλειες που θα αυξήσουν την αυτοπεποίθησή σας αλλά και θα βελτιώσουν την υγεία σας!

Περιστατικά Πριν & Μετά

kyttaritida
kyttaritida2
Κυτταρίτιδα – Λιπόλυση – Carboxytherapy
Κυτταρίτιδα – Λιπόλυση – Carboxytherapy

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Άουρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.