Καλέστε μας

Cavitation – RF με Coccon Duotechnology

Τι είναι η μέθοδος Cavitation – RF σώματος;

Η Cavitation θεραπεία αποτελεί την πιο αποτελεσματική, σύγχρονη, μη επεμβατική μέθοδο λιπογλυπτικής σε περιοχές με περιττό τοπικό λίπος όπως η περιοχή της κοιλιάς των μηρών (ψωμάκια) και των γλουτών.

Η μέθοδος Cavitation (σπηλαίωση) αποτελεί μια μη αναστρέψιμη καταστροφή των λιποκυττάρων, με τη χρήση ειδικού υπερήχου. Τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα και το περιττό λίπος αποβάλλονται από τον οργανισμό, ακολουθώντας τη φυσική μεταβολική οδό.

Πως δρα η τεχνολογία RF;

Η τεχνολογία RF (ραδιοσυχνοτήτων) θερμαίνει τους ιστούς σε βάθος στοχεύοντας στην ενεργοποίηση των ινοβλαστών και επακόλουθα στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης χρησιμοποιώντας ποικιλία κεφαλών μονοπολικών και πολυπολικών.

Συνδυασμός θεραπείας Cavitation και RF: Coccon Duotechnology

O συνδυασμός των θεραπειών Cavitation και RF – Coccon Duotechnology χρησιμοποιείται στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής με σκοπό την καταπολέμηση της αντιγήρανσης, την αντιμετώπιση προβλημάτων της επιδερμίδας και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων. Μέσω της τεχνικής αυτής επιτυγχάνεται η καταστροφή της μεμβράνης των λιποκυττάρων. Παράλληλα, με τη χρήση της τεχνολογίας RF παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη που αυξάνουν την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Ενδείξεις

 • Σύσφιξη σώματος.
 • Μείωση πόντων και σύσφιξη στα μπράτσα.
 • Αντιμετώπιση όλων των σταδίων κυτταρίτιδας σε μηρούς – γλουτούς.
Cavitation – RF με Coccon Duotechnology

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται το Cavitation – RF;

Η μέθοδος Cavitation – RF έχει σκοπό τη βελτίωση της όψης και της υφής του δέρματος, αλλά και τη μείωση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές του σώματος, όπως:

 • Κοιλιά και μέση: Οι περιοχές της κοιλιάς (Cavitation κοιλιά), αλλά και της μέσης παρουσιάζουν πολύ συχνά προβλήματα τοπικού πάχους αλλά και χαλάρωσης δέρματος. Μέσω της θεραπείας, επιτυγχάνεται η σύσφιξη και η λείανση της περιοχής.
 • Χέρια και πόδια: Αποτελούν περιοχές που εμφανίζουν κλασικά προβλήματα χαλάρωσης.
 • Κυτταρίτιδα (Cavitation κυτταρίτιδα): Περιοχές όμως μηροί και γλουτοί, πέρα από τοπικό λίπος, συγκεντρώνουν και μεγάλα ποσοστά κυτταρίτιδας. Η μέθοδος Cavitation – RF λειτουργεί αποτελεσματικά κατά των προβλημάτων αυτών.

Ποια η διαδικασία της μεθόδου;

Η διαδικασία εφαρμογής της μεθόδου Cavitation – RF μπορεί να ποικίλει ανάλογα τις ανάγκες κάθε ατόμου αλλά και την περιοχή που χρειάζεται θεραπεία.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά και γενικά στάδια που ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση.

 • Αξιολόγηση από τον ειδικό: Πριν προχωρήσετε σε θεραπεία, είναι απαραίτητο ο ειδικός να εξετάσει την περιοχή για να αναγνωρίσει την υφιστάμενη κατάσταση. Έπειτα, θα συζητήσει μαζί σας τα επιθυμητά αποτελέσματα και τον τρόπο αλλά και το χρόνο που μπορούν να επιτευχθούν.
 • Χρήση Cavitation: Εφόσον καταλήξετε με τη θεραπεία, η εφαρμογή Cavitation είναι απαραίτητη ώστε να ξεκινήσει η διάσπαση των λιποκυττάρων.
 • Χρήση RF (ραδιοσυχνοτήτων): Οι ραδιοσυχνότητες “συμπληρώνουν” τη θεραπεία, θερμαίνοντας το δέρμα σε βάθος και προκαλώντας την παραγωγή κολλαγόνου.
 • Οδηγίες ειδικού: Με το πέρας της διαδικασίας, ο ειδικός θα σας συστήσει κάποια μέτρα που πρέπει να λάβετε για τη σωστή φροντίδα του δέρματός σας αλλά και την προστασία του.

Η μέθοδος Cavitation – RF μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα για την επιδερμίδα, ωστόσο απαιτείται χρόνος και ένα ολοκληρωμένο πλάνο θεραπείας για να εμφανιστούν τα αποτελέσματα αυτά.

Πλεονεκτήματα

 • Δραστική μείωση κυτταρίτιδας
 • Ουσιαστικά μείωση τοπικού πάχους
 • Σύσφιξη και λείανση δέρματος
 • Ορατά αποτελέσματα από τις πρώτες συνεδρίες
 • Ευκολία εφαρμογής
 • Μη επεμβατική μέθοδος, χωρίς κινδύνους
 • Μηδενικός χρόνος αποκατάστασης

Cavitation – RF: Αποτελέσματα

Η θεραπεία Cavitation – RF προσφέρει πολλά αποτελέσματα για το σώμα. Τα αποτελέσματα αυτά, όπως και το ποσοστό εμφάνισής τους, τείνουν να διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

 • Λαμπερή και λεία υφή: Η θεραπεία Cavitation – RF ενισχύει τη παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο ενισχύει τα μέγιστα στη δημιουργία λαμπερής και λείας υφής, αλλά και στη σύσφιξη του δέρματος.
 • Καταπολέμηση κυτταρίτιδας: Η θεραπεία Cavitation – RF έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο της κυτταρίτιδας, μειώνοντάς την αισθητά και αποτρέποντας την ανάπτυξή της. Αυτό συμβαίνει διότι διασπώνται τα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
 • Μείωση τοπικού λίπους: Το τοπικό, περιττό λίπος μειώνεται αισθητά κατά τη διάλυση των λιποκυττάρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και μια μικρή διαφορά βάρους, καθώς αποβάλλονται ποσότητες λίπους.
 • Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος

Cavitation: Παρενέργειες και αντενδείξεις

Όπως κάθε μορφή θεραπείας, έτσι και η Cavitation – RF μπορεί να παρουσιάσει κάποιες επιπλοκές ή αντενδείξεις.

Επιπλοκές

 • Ερυθρότητα: Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο έπειτα από κάποια θεραπεία Αισθητικής Ιατρικής είναι η παρουσία ερυθρότητας. Ωστόσο η αντίδραση αυτή του δέρματος δεν είναι ανησυχητική, καθώς τις περισσότερες φορές υποχωρεί μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες.
 • Πρήξιμο: Το πρήξιμο μπορεί να παρουσιαστεί στην περιοχή που εφαρμόστηκε η θεραπεία και υποχωρεί επίσης γρήγορα.
 • Ελαφρύς πόνος και ευαισθησία: Ανάλογα τον τύπο του δέρματος, αλλά και τη γενικότερη ευαισθησία του οργανισμού, μπορεί κάποια ασθενείς να αισθάνονται περισσότερο ευαίσθητοι μετά τη θεραπεία ή να νιώσουν ελαφρύ πόνο, χωρίς όμως να υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αντενδείξεις

 • Θηλασμός και εγκυμοσύνη: Γυναίκες οι οποίες βρίσκονται σε εγκυμοσύνη, δεν θα πρέπει να υποβάλλονται στη συγκεκριμένη θεραπεία. Όσον αφορά το θηλασμό, ο ειδικός θα σας ενημερώσει για το αν είναι ασφαλές να προχωρήσετε με τη θεραπεία αυτή, διαφορετικά μπορεί να σας προτείνει κάποια εναλλακτική. Οι περίοδοι αυτές είναι αρκετά ιδιαίτερες για τη γυναίκα, οπότε και ο οργανισμός παρουσιάζει μεγαλύτερη ευαισθησία στα διάφορα ερεθίσματα.
 • Δερματικές παθήσεις: Οι ασθενείς που πάσχουν από διάφορες παθήσεις του δέρματος, καλό είναι να μην υποβάλλονται στη θεραπεία, καθώς μπορεί να προκληθούν επιπλέον επιπλοκές.
 • Χρόνιες ασθένειες: Αν κάποιος πάσχει από οποιαδήποτε χρόνια πάθηση, θα πρέπει να ενημερώσει τον γιατρό και εκείνος θα αποφασίσει αν μπορεί να προχωρήσει ή όχι με τη θεραπεία.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν και με ποια συχνότητα;

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα είναι συνήθως 4-10. Οι συνεδρίες αυτές καλό είναι να επαναλαμβάνονται κάθε 7-15 ημέρες. Αυτό θα εξαρτηθεί βέβαια από τις συστάσεις του ειδικού, καθώς και από την έκταση και το βαθμό του υφιστάμενου προβλήματος.

Με την ολοκλήρωση όλων των συνεδριών είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός σχήματος συντήρησης του αποτελέσματος.

Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας;

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός, αυτό σημαίνει πως μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες αμέσως μετά από κάθε συνεδρία.

Καλό είναι ωστόσο να αποφύγετε την έντονη άσκηση αλλά και την ηλιοθεραπεία.

Cavitation: Πριν και μετά

Cavitation: Τιμές

Το κόστος της θεραπείας, εξαρτάται από το σύστημα που θα χρησιμοποιεί, καθώς και την ιδιαιτερότητα κάθε περίπτωσης.

Το σύστημα Coccon Duo technology που διαθέτουμε στο Ιατρείο μας συνδυάζει και τις δύο δημοφιλείς τεχνολογίες Cavitation (Σπηλαίωση) – Radiofrequency (Ραδιοσυχνότητες).

Ελάτε να βρούμε τις λύσεις που θα σας χαρίσουν ένα σώμα γεμάτο ζωντάνια και λάμψη!

VIDEO

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Άουρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.