Καλέστε μας

Αφαίρεση Τατουάζ

Αφαίρεση τατουάζ με laser άμεσα και αποτελεσματικά

Τα τατουάζ εδώ και πολλά χρόνια είναι αρκετά δημοφιλή ανά τον κόσμο. Παρόλο που εκφράζουν σημαντικές στιγμές, δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργείται η ανάγκη απαλλαγής από αυτά, καθώς μπορεί να μην ανταποκρίνονται πλέον στις προσωπικές μας προτιμήσεις.

Έτσι, η αφαίρεση τατουάζ, έχει πλέον αρκετά μεγάλη ζήτηση.

Πώς όμως γίνεται η αφαίρεση αποτελεσματικά και χωρίς κινδύνους;

Αφαίρεση Τατουάζ

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει οδηγήσει στην εύρεση της μεθόδου Q-switched LASERS, η οποία αποτελεί μια σύγχρονη και πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο για αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ.

Η Q-switched LASERS, δρα διασπώντας τους κόκκους της χρωστικής, ώστε να μπορούν να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Πιο αναλυτικά, το χρώμα απορροφά το φως του λέιζερ και μετατρέπει την ενέργεια αυτή σε θερμότητα. Η υψηλή αυτή θερμότητα προκαλεί τη διάσπαση της χρωστικής, η οποία μετά επεξεργάζεται και απομακρύνεται από τον οργανισμό.

Για την εξάλειψη διαφορετικών χρωμάτων, πέραν του μαύρου, απαιτείται η χρήση Lasers διαφορετικού μήκους κύματος (Q-switched ruby laser, Q-switched Alexandrite, Q-Switched Nd:YAG).

Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ αποτελεί μια ασφαλή θεραπεία. Αν ωστόσο θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο τραυματισμού του δέρματος, θα πρέπει να εμπιστευτείτε εξειδικευμένο δερματολόγο για την αποτελεσματική εφαρμογή της μεθόδου.

Πότε αφαιρούμε ένα τατουάζ;

Η αφαίρεση ενός τατουάζ. όπως άλλωστε και η δημιουργία του, είναι προσωπική επιλογή κάθε ατόμου. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να επιθυμεί να προχωρήσει σε αφαίρεση τατουάζ. Μερικοί από αυτούς είναι οι εξής:

 • Επαγγελματικοί λόγοι: Ένας από τους κύριους λόγους που μπορεί να απαιτείται η αφαίρεση τατουάζ, είναι λόγω επαγγελματικού περιβάλλοντος. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ύπαρξη τατουάζ είναι ανεπιθύμητη στο χώρο εργασίας.
 • Αλλαγή προσωπικών προτιμήσεων: Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί οι προτιμήσεις ή και οι προτεραιότητες να αλλάξουν. Έτσι, ένα τατουάζ που κάποτε αποτελούσε αγαπημένη επιλογή, μπορεί πλέον να μην αντιπροσωπεύει το ίδιο.
 • Ενοχλήσεις ή αλλεργικές αντιδράσεις: Υπάρχουν περιπτώσεις που το δέρμα μπορεί να αντιδρά με τη μορφή αλλεργίας ή άλλων συμπτωμάτων, απέναντι στις χρωστικές που περιέχει το τατουάζ.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται η αφαίρεση τατουάζ με Laser;

Η τεχνική της αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές του σώματος. Μερικές από αυτές είναι:

Αφαίρεση Τατουάζ
 • Χέρια: Τα τατουάζ σε χέρια, μπράτσα και καρπούς είναι από τα πιο δημοφιλή
 • Πόδια: Σε περιοχές όπως μηροί, αστράγαλοι, γάμπες.
 • Λαιμός και αυχένας: Αποτελούν πιο ευαίσθητες περιοχές, για το λόγο αυτό η αφαίρεση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
 • Πρόσωπο: Αφαίρεση τατουάζ φρυδιών και άλλων σημείων
 • Πλάτη
 • Στήθος

Ποια η διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ;

Η διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ, γίνεται πλέον πραγματικότητα με τη χρήση λέιζερ.

Αρχικά, ο ειδικός θα εξετάσει την περιοχή το τατουάζ, την έκταση που καταλαμβάνει, καθώς και τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί, ώστε να κάνει μια εκτίμηση των συνεδριών που θα απαιτηθούν.

Έπειτα, θα προχωρήσει στη χρήση λέιζερ, ώστε να διασπάσει τη χρωστική ουσία σε μικρούς κόκκους. Οι κόκκοι μελανιού, αφού διασπαστούν, είναι ανεξάρτητοι από το δέρμα. Έτσι, ο οργανισμός δεν τους αναγνωρίζει και τους αποβάλλει με φυσικό τρόπο.

Με το πέρα της διαδικασίας, είναι σημαντικό να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες που θα σας δώσει ο γιατρός, όπως εφαρμογή ειδικών κρεμών, αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας και άλλες συμβουλές και ενέργειες.

Ανάλογα με την έκταση, το μέγεθος, το χρώμα και την πολυπλοκότητα του τατουάζ, απαιτούνται μια σειρά συνεδριών για την πλήρη αφαίρεσή του.

Είναι έντονος ο πόνος από την αφαίρεση τατουάζ με Laser;

Η αίσθηση του πόνου κατά την αφαίρεση τατουάζ με Laser εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την περιοχή που έχει γίνει, το μέγεθος, το χρώμα, την ευαισθησία του ατόμου και του δέρματος.

Σε κάθε περίπτωση, πριν τη θεραπεία αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ, γίνεται χρήση αναισθητικής κρέμας, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο πόνος και η οποιαδήποτε ενόχληση.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η ευαισθησία του δέρματος είναι υψηλή, ή το τατουάζ είναι αρκετά μεγάλο, μπορεί να εφαρμοστεί και ενέσιμη αναισθησία.

Αφαίρεση τατουάζ: Επιπτώσεις και κίνδυνοι

Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ αποτελεί γενικά μια ασφαλή διαδικασία. Ωστόσο, όπως σε κάθε θεραπεία, υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν κάποιες επιπλοκές, που όμως είναι άμεσα και 100% αντιμετωπίσιμες.

 • Λεύκανση στη γύρω περιοχή: Μετά την εφαρμογή, υπάρχει πιθανότητα να παρατηρηθεί λεύκανση της περιοχής, λόγω της επιλεκτικής απορρόφησης της ακτίνας Laser από τις χρωστικές ουσίες
 • Πρήξιμο ή ερυθρότητα: Αποτελεί συνηθισμένο και μη ανησυχητικό φαινόμενο, το οποίο υποχωρεί έπειτα από λίγες ημέρες.
 • Ερεθισμός της περιοχής
 • Εμφάνιση μικρού αιματώματος

Τα παραπάνω συμπτώματα απαιτούν τοπική φροντίδα από το δερματολόγο και υποχωρούν τις επόμενες ημέρες.

Ποιος είναι ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται;

Ο ακριβής αριθμός των συνεδριών μπορεί να ποικίλει και εξαρτάται από:

 • το μέγεθος και την ανατομική περιοχή
 • το βάθος που έχει μπει η χρωστική όπως και την ποσότητα αυτής
 • αν το τατουάζ είναι καινούριο
 • αν είναι φτιαγμένο επαγγελματικά

Τα σκούρα χρώματα ανταποκρίνονται στη θεραπεία καλύτερα σε σύγκριση με τα πιο ανοιχτά.

Ο μέσος όρος ωστόσο κυμαίνεται από 5-8 συνεδρίες. Μεταξύ των συνεδριών ο χρόνος που μεσολαβεί είναι 5-6 εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός είναι εκείνος που θα σας ενημερώσει για το πόσες συνεδρίες απαιτούνται, έπειτα από την εξέταση της περίπτωσής σας.

Ποια περίοδος του χρόνου ενδείκνυται για την αφαίρεση τατουάζ;

Η καλύτερη περίοδος για την αφαίρεση τατουάζ είναι τις εποχές που δεν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια, όπως για παράδειγμα το χειμώνα.

Φυσικά, τα σύγχρονα και εξιδεικευμένα λέιζερ μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις επιπλοκές, ωστόσο καλό είναι αν πραγματοποιήσετε τη διαδικασία το καλοκαίρι, να προστατεύσετε επαρκώς το δέρμα σας από τον ήλιο.

Αφαίρεση τατουάζ: Κόστος

Το κόστος αφαίρεσης τατουάζ, εξαρτάται από την περίπτωση, το μέγεθος του τατουάζ, το χρώμα, την έκταση, σε ποιο σημείο βρίσκεται.

Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, αν σκεφτείτε πως μπορείτε να απαλλαγείτε οριστικά από το τατουάζ χωρίς πόνο, αλλά και χωρίς την ύπαρξη επιπτώσεων στο δέρμα σας.

VIDEO

DrYfanti

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Αούρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.