Καλέστε μας

Peelings Προσώπου

Peelings Προσώπου

Τι είναι τα Peeling προσώπου;

Τα Peeling προσώπου (πίλινγκ προσώπου) αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα, το χημικό Peeling είναι μια διαδικασία κατά την οποία δημιουργείται ελεγχόμενος τραυματισμός στο δέρμα, που επάγει τον μηχανισμό της επούλωσης, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της υφής του χρώματος του δέρματος και τη μείωση των ρυτίδων.

Κατά τη διαδικασία του χημικού Peeling χρησιμοποιούνται ουσίες που βοηθούν στην απολέπιση της επιδερμίδας.

Είναι σημαντικό η διαδικασία να πραγματοποιείται από επαγγελματία δερματολόγο, που μπορεί να αναγνωρίσει τις ανάγκες του δέρματος και να προχωρήσει στο κατάλληλο πλάνο θεραπείας.

Ενδείξεις για εφαρμογή θεραπειών με Peelings

 • Φωτογήρανση – Ρυτίδες
 • Μέλασμα, Εφηλίδες, Φακίδες
 • Ακμή – Ουλές ακμής
 • Ροδόχρου νόσος
 • Ακτινικές υπερκερατώσεις
 • Ξανθελάσματα

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Το χημικό Peeling μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές του σώματος, ωστόσο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τις εφαρμογές που έχει στο πρόσωπο και το λαιμό. Το πρόσωπο είναι η περιοχή εκείνη του σώματος που είναι περισσότερο εκτεθειμένη σε εξωτερικούς παράγοντες και επομένως περισσότερο ευαίσθητη. Έτσι, είναι πιθανότερο να αλλοιωθεί η όψη του δέρματος.

Αναλυτικότερα οι περιοχές εφαρμογής:

 • Πρόσωπο: Αποτελεί την πιο συνηθισμένη περιοχή για εφαρμογή της θεραπείας, καθώς βοηθάει στην αντιμετώπιση πολλών καταστάσεων. Έτσι, έχουμε Peeling προσώπου για ακμή, για λιπαρά δέρματα, για μαύρα στίγματα αλλά και πίλινγκ προσώπου για πανάδες και για ευαίσθητες επιδερμίδες.
 • Λαιμός: Ο λαιμός, όπως και το πρόσωπο, αποτελεί από τις πιο δημοφιλείς περιοχές εφαρμογής του χημικού Peeling.
 • Πόδια: Εφαρμόζεται με σκοπό τη βελτίωση της όψης αλλά και της υφής του δέρματος.
 • Χέρια: Με την πάροδο των ετών, ή και λόγω της συνεχούς έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, τα χέρια μπορούν να εμφανίσουν σημάδια γήρανσης. Το χημικό Peeling βοηθάει στην ανανέωση του δέρματος.

Σε ποιες κατηγορίες διαχωρίζονται τα χημικά Peelings;

Τα χημικά Peelings ταξινομούνται σε 3 κύριες κατηγορίες, ανάλογα με το βάθος της απολέπισης που προκαλούν στο δέρμα. Έτσι, έχουμε:

 • Επιφανειακό Peeling: Το επιφανειακό Peeling δημιουργεί απολέπιση στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη βελτίωση της όψης του δέρματος.
 • Μεσαίο Peeling: Το μεσαίο Peeling διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα. Χρησιμοποιείται για τη μείωση των ρυτίδων και τη βελτίωση των ατελειών.
 • Βαθύ Peeling: Το βαθύ Peeling απολεπίζει σε βάθος το δέρμα, δημιουργώντας εξαιρετικά αισθητή ανανέωση. Χρησιμοποιείται κυρίως για την έντονη καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης.
Peelings Προσώπου

Το βάθος του Peeling εξαρτάται από το είδος της ουσίας που χρησιμοποιείται, την συγκέντρωσή της, το Ph, το χρόνο εφαρμογής, των αριθμό των στρώσεων και την προετοιμασία που έχει προηγηθεί.

Η επιλογή του τύπου Peeling εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την κατάσταση του δέρματος και τις ανάγκες κάθε ατόμου.

Τι καταπολεμούν τα Peeling προσώπου;

Τα Peeling προσώπου χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση διαφόρων προβλημάτων που μπορεί να προκληθούν στο δέρμα, συμβάλλοντας έτσι στη βελτιωμένη όψη του.

Ανάλογα τον τύπο, το Peeling μπορεί να αντιμετωπίσει τα εξής προβλήματα:

 • Ατέλειες του δέρματος: Με την εφαρμογή του Peeling, μειώνεται η εμφάνιση ατελειών, η ακμή, πανάδες αλλά και οι δυσχρωμίες.
 • Ρυτίδες και λεπτές γραμμές: Το Peeling βοηθάει σημαντικά στη μείωση εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, χαρίζοντας ανανεωμένη και λαμπερή όψη στο δέρμα.
 • Σύσφιξη των πόρων: Το Peeling βοηθάει στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος.
 • Γενικότερη υγεία και λάμψη: Με την εφαρμογή του Peeling βελτιώνεται η γενικότερη εικόνα του προσώπου αλλά και η υφή του δέρματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα εξαρτώνται τόσο από την έκταση και τον τύπο του προβλήματος, όσο και από τον τύπο Peeling που θα εφαρμοστεί.

Ποια τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με χημικά Peelings μπορούν να είναι εξαιρετικά ευεργετικά για την επιδερμίδα.

Μερικά από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα που προσφέρουν είναι τα εξής:

 • Βελτίωση και ανανέωση της όψης του δέρματος
 • Βελτίωση της φωτεινότητας
 • Μείωση πόρων, ατελειών και σημαδιών
 • Μείωση της λιπαρότητας

Συζητήστε με το γιατρό σας τα επιθυμητά για εσάς αποτελέσματα και βρείτε μαζί το πλάνο θεραπείας χημικού Peeling που θα σας χαρίσει ένα πρόσωπο γεμάτο ζωντάνια!

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το είδος του χημικού Peeling που θα χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα οξέα φρούτων, τριχλωροξικό οξύ, σαλικυλικό οξύ, αζελαϊκό οξύ, διάλυμα Jessner, καθώς και από το βάθος του. Κατά μέσο όρο οι θεραπείες κυμαίνονται από 4-8 ανά έτος.

Πριν & Μετά την θεραπεία

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τα Peelings προσώπου

Μερικές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα Peelings προσώπου:

Υπάρχουν ενδεχόμενοι κίνδυνοι ή παρενέργειες από τη θεραπεία;

Το Peeling θεωρείται μια ακίνδυνη θεραπεία, ωστόσο ανάλογα με την ευαισθησία και τον τύπο του δέρματος, είναι πιθανό να εμφανιστούν κοκκινίλες, πρήξιμο ή και αφυδάτωση. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του δερματολόγου, μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα παραπάνω προβλήματα.

Απαιτείται κάποια προετοιμασία πριν από τη θεραπεία;

Συνήθως δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν τη θεραπεία. Καλό είναι να έχετε αποφύγει την έκθεση στον ήλιο.

Τι πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία;

Ο δερματολόγος θα σας ενημερώσει αναλυτικά για τα μέτρα που πρέπει να λάβετε μετά τη θεραπεία, ώστε να φροντίσετε σωστά το δέρμα σας και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων. Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να αποφύγετε την έντονη ηλιακή ακτινοβολία για τις 2 πρώτες ημέρες, καθώς και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς. Φροντίστε να ενυδατώνετε τακτικά το δέρμα σας και να αποφύγετε, αν γίνεται το μακιγιάζ.

Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;

Η αποθεραπεία εξαρτάται από τον τύπο του Peeling. Τα επιφανειακά έχουν άμεση αποθεραπεία, ενώ τα βαθύτερα χρειάζονται μερικές ημέρες παραπάνω.

Πόσο κοστίζει το χημικό Peeling προσώπου;

Το κόστος του χημικού Peeling εξαρτάται από τον τύπο που θα χρησιμοποιηθεί, την έκταση του προβλήματος, καθώς και από τον επιθυμητό στόχο. Στο Ιατρείο μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από Peelings που θα ικανοποιήσουν κάθε σας ανάγκη. Εξετάζουμε με λεπτομέρεια το δέρμα σας και σας προσφέρουμε επαγγελματικές και αποτελεσματικές λύσεις.

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Άουρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.