Καλέστε μας

Μικροδερμοαπόξεση – Face Up

Τι είναι η μικροδερμοαπόξεση προσώπου;

Η μικροδερμοαπόξεση προσώπου (Microdermabrasion) αποτελεί μια μη επεμβατική δερματολογική θεραπεία που απομακρύνει την εξωτερική κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας, με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος.

Με τον τρόπο αυτό, ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να είναι πιο σφριγηλή και ελαστική.

Πέρα από το πρόσωπο, είναι αποτελεσματική επίσης για την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.

Το δέρμα απαλλάσσεται από τα νεκρά κύτταρα, έχει αισθητά λιγότερες δυσχρωμίες και ουλές ακμής, καθώς και λιγότερες ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Επίσης, με το πέρας της θεραπείας, το δέρμα είναι σε θέση να απορροφήσει καλύτερα τα προϊόντα φροντίδας προσώπου, επιτυγχάνοντας έτσι βαθύτερη ενυδάτωση.

Με την μικροδερμοαπόξεση προσώπου, το θαμπό δέρμα γίνεται παρελθόν και τη θέση του παίρνει η λάμψη και η ανανέωση. Επιπλέον, απαλλάσσει από δερματικές βλάβες, ρυτίδες, λεπτές γραμμές και δυσχρωμίες.

Η διαδικασία πραγματοποιείται από επαγγελματία δερματολόγο, οποίος θα μπορέσει να αντιληφθεί τις ανάγκες του δέρματός σας και να σας συστήσει τη σωστή θεραπεία.

Η θεραπεία της μικροδερμοαπόξεσης, μπορεί να γίνει με δύο διαφορετικές μεθόδους:

 • Μικροδερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους
 • Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι

Κατά την μικροδερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, οι κρύσταλλοι εκτοξεύονται από ειδική συσκευή και εισχωρούν στην επιφάνεια του δέρματος. Έτσι, το δέρμα καθαρίζει από τα νεκρά κύτταρα.

Κατά την μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι, χρησιμοποιούνται διαμάντια αντί για μικροκρυστάλλους, με σκοπό την ανάπλαση του δέρματος. Μέσω ειδικής συσκευής, η κεφαλή της οποίας εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δέρματος, ασκείται πίεση στο δέρμα. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ελεγχόμενου μικροτραυματισμού, μέσω του οποίου απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα.

Ποια είναι τα σημαντικά οφέλη της μικροδερμαπόξεσης;

Η μικροδερμοαπόξεση μπορεί να χαρίσει πολλαπλά οφέλη, όπως:

 • Προσφέρει λαμπερό, λείο και ανανεωμένο δέρμα
 • Τονώνεται η παραγωγή κολλαγόνου
 • Δεν απαιτεί μεγάλη διάρκεια
 • Είναι μη επεμβατική θεραπεία
 • Έχει άμεση αποθεραπεία με ελάχιστες παρενέργειες
 • Μπορεί να εφαρμοστεί όλους τους μήνες του χρόνου

Τι είναι το face up προσώπου;

Το Face up προσώπου (Microdermabrasion System) είναι ένα αποτελεσματικό μικρολειαντικό σύστημα το οποίο συνδυάζει απολέπιση και μασάζ.

Αποτελείται από μία ειδική, περιστρεφόμενη κεφαλή μικροδονήσεων, η οποία εφαρμόζει τη δράση δύο τεχνολογιών, Microdermabrasion και Micropulsation.

Με την κυκλική κίνηση της κεφαλής, εξαλείφονται όλες οι ατέλειες και ακαθαρσίες, αφήνοντας το δέρμα καθαρό και λείο.

Παράλληλα, τα παραγόμενα μικροκύματα κάνουν μασάζ στο δέρμα, διεγείροντας και τονώνοντας τους μύες του προσώπου, βελτιώνοντας την κυκλοφορία και κάνοντας την θεραπεία ιδιαίτερα χαλαρή και ξεκούραστη.

Ποιες είναι οι ενδείξεις για τη θεραπεία μικροδερμοαπόξεσης – Face up;

Μερικές από τις ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι το δέρμα σας χρειάζεται θεραπεία μικροδερμοαπόξεσης, είναι οι εξής:

 • Θαμπό δέρμα
 • Λεπτές γραμμές και ρυτίδες
 • Πανάδες και δυσχρωμίες
 • Μαύρα στίγματα
 • Ουλές και σημάδια ακμής

Ποια η διάρκεια της θεραπείας;

Συνήθως, ο χρόνος που απαιτείται για κάθε συνεδρία είναι κατά μέσο όρο 30 λεπτά. Ωστόσο, ο χρόνος αυτός εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος, την κατάσταση του δέρματος κάθε ατόμου και επομένως την έκταση της θεραπείας.

Για παράδειγμα, αν το δέρμα έχει υποστεί σημαντική βλάβη, τότε ίσως χρειαστούν παραπάνω από μια συνεδρίες ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο δερματολόγος είναι εκείνος ο οποίος θα σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές σας ανάγκες.

Είναι άμεσα τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα την έκταση του προβλήματος, τον τύπο του δέρματος, αλλά και την ανταπόκριση κάθε οργανισμού. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα αποτελέσματα είναι άμεσα και η επιδερμίδα φαίνεται πιο λαμπερή, λεία και νεανική. Σε άλλες περιπτώσεις απαιτείται παραπάνω χρόνος, ώστε να εμφανιστούν οι επιθυμητοί στόχοι.

Πόσο συχνά πρέπει να επαναλαμβάνεται η διαδικασία;

Η θεραπεία μικροδερμοαπόξεσης – Face up, συνήθως πραγματοποιείται κάθε 3-4 εβδομάδες, ανάλογα τις απαιτήσεις που έχει κάθε δέρμα.

Ο δερματολόγος είναι εκείνος που θα κρίνει πότε απαιτούνται επαναλήψεις, σύμφωνα με το πλάνο θεραπείας που έχει δημιουργήσει για τον ασθενή.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη θεραπεία;

Όπως σε κάθε δερματολογική θεραπεία, έτσι και στην μικροδερμοαπόξεση, υπάρχει το ενδεχόμενο να εμφανιστούν κάποιες παρενέργειες με το πέρας της συνεδρίας.

Ποιες είναι αυτές;

 • Ελαφρύς ερεθισμός του δέρματος
 • Πιθανή ευαισθησία του δέρματος
 • Μικρές εκδορές ή μώλωπες

Οι παρενέργειες αυτές δεν είναι ανησυχητικές και υποχωρούν έπειτα από λίγες ώρες.

Τι χρειάζεται να κάνετε μετά τη θεραπεία;

Με το πέρας της θεραπείας, υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί κάποιο ελαφρύ οίδημα ή ερεθισμός, στην περιοχή που έγινε η εφαρμογή. Τα συμπτώματα αυτά θα υποχωρήσουν τις επόμενες ώρες.

Ο δερματολόγος, προτείνει προϊόντα που μπορούν να εφαρμοστούν για την άμεση και ομαλή υποχώρηση των συμπτωμάτων.

Μετά τη θεραπεία, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις δραστηριότητές του.

Συνίσταται ωστόσο ισχυρή και συχνή ενυδάτωση της περιοχής, καθώς και η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ποιο το κόστος της μικροδερμοαπόξεσης – Face up;

Το κόστος της θεραπείας θα εξαρτηθεί από την έκταση του προβλήματος, τον τύπο του δέρματος και την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη θεραπεία είναι αρκετά προσιτή οικονομικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην επιδερμίδα του προσώπου!

Η Dr. Υφαντή Άουρα, καθώς και η επιστημονική της ομάδα, προσεγγίζουν με επαγγελματισμό κάθε περίπτωση, προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα!

VIDEO

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Άουρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.