Καλέστε μας

Fractional RF + Co2 Fractional Laser

Fractional Laser Co2: Τι είναι

Το Fractional Laser Co2 αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Αισθητικής Δερματολογίας, που σκοπό έχει να επιτύχει τα οφέλη ενός επεμβατικού Laser, χωρίς όμως το μεγάλο χρόνο αποθεραπείας.

Το Fractional Laser Co2 χρησιμοποιείται με σκοπό τη βελτίωση της υφής του δέρματος, τη λείανση και μείωση των ρυτίδων, αλλά και την αντιμετώπιση λοιπών ατελειών του δέρματος, όπως σημάδια, ουλές και ακμή.

Fractional RF + Co2 Fractional Laser

Σε τι διαφέρει από το επεμβατικό κλασικό Laser;

Πρόκειται για ένα Laser Co2, του οποίου η δέσμη διαιρείται σε πολλές, προκαλώντας έτσι πολλαπλές βλάβες στο δέρμα και ενεργοποιώντας την ανάπλασή του.

Το Laser διαπερνά την επιφάνεια του δέρματος, δημιουργώντας θερμότητα σε συγκεκριμένες περιοχές, επιτρέποντας έτσι την ανάπλασή του.

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημά του είναι πως προσφέρει άμεση αναγέννηση του δέρματος με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Επιπλέον, με το Fraction Laser Co2 παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη, συστατικά που ενισχύουν τη σύσφιξη και την ανόρθωση του δέρματος.

Ποια τα σημεία εφαρμογής του Fractional Laser Co2;

Το Fractional CO2 Laser αποτελεί ιδανική λύση, τόσο για την ανάπλαση του προσώπου, όσο και την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος.

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε τις εξής εφαρμογές:

 • Fractional Laser Προσώπου: Το πρόσωπο αποτελεί τη νούμερο 1 περιοχή εφαρμογής της τεχνολογίας Fractional Laser, αφού βελτιώνει αισθητά την υφή του δέρματος και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά διάφορες ατέλειες, όπως οι ουλές.
 • Fractional Laser Ακμή και Ραγάδες: Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ουλές ακμής, τις ουλές γενικότερα αλλά και τις ραγάδες.
 • Fractional Laser Λαιμού και Ντεκολτέ: Οι περιοχές του λαιμού αλλά και του ντεκολτέ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες απέναντι στο χρόνο. Με το Fractional Laser μειώνονται οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες και ανανεώνεται η όψη του δέρματος.
 • Fractional Laser Χέρια: Τα χέρια βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένα στο εξωτερικό περιβάλλον, καθώς είναι από τα μέρη του σώματος που χρησιμοποιούμε συχνά. Με τη χρήση της θεραπείας, μειώνονται τα σημάδια γήρανσης.
 • Fractional Laser Κοιλιά και λοιπά μέρη του σώματος: Η θεραπεία εφαρμόζεται και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως η κοιλιά, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά ραγάδες, ουλές και λοιπές ατέλειες.

Τι αντιμετωπίζουμε με τη χρήση του Fractional Laser Co2;

Με το επαναστατικό Fractional Laser Co2, οι επαγγελματίες γιατροί Δερματολόγοι, έχουν ένα πολύτιμο σύμμαχο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων του δέρματος.

Μερικά από αυτά είναι:

 • Ρυτίδες
 • Γραμμές έκφρασης
 • Απόχρωση δέρματος
 • Ουλές
 • Απομάκρυνση κατεστραμμένων κυττάρων
 • Λοιπές ατέλειες

Fractional Laser: Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα και ποια είναι αυτά;

Τα αποτελέσματα του Fractional Laser εμφανίζονται σταδιακά από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες και διαρκούν ακόμα και 12 μήνες. Η πιο σημαντική δράση του Fractional Laser είναι η ανάπλαση της επιδερμίδας. Παράλληλα:

 • Διορθώνει ουλές ακμής και λοιπές ουλές
 • Μειώνει κηλίδες και πανάδες
 • Λειαίνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές
 • Περιορίζει τους διεσταλμένους πόρους
 • Δρα κατά της φωτογήρανσης
 • Επαναφέρει την ελαστικότητα του δέρματος
 • Συσφίγγει το πρόσωπο, βελτιώνει την υφή και την όψη του δέρματος
 • Επαναφέρει τη φυσική ομορφιά του δέρματος

Fractional Laser: Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Για να μπορέσει ο ασθενής να απολαύσει άρτια αποτελέσματα, θα πρέπει να γίνονται επαναληπτικές συνεδρίες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Κατά μέσο όρο οι συνεδρίες που θα χρειαστούν για τη θεραπεία είναι 3-6, αυτό όμως εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και τους επιθυμητούς στόχους κάθε ατόμου.

Fractional Laser: Ενδεχόμενοι κίνδυνοι

Όπως σε κάθε ιατρική θεραπεία, έτσι και το Fractional Laser Co2 μπορεί να παρουσιάσει κάποιες επιπλοκές ή ενοχλήσεις, ανάλογα τον ασθενή και την κάθε περίπτωση.

Πιο αναλυτικά:

 • Ερυθρότητα ή πρήξιμο: Μετά τη θεραπεία είναι πιθανό να παρατηρηθεί ερυθρότητα ή πρήξιμο. Τα συμπτώματα αυτά εξαφανίζονται μετά από λίγες ημέρες. Ο γιατρός είναι εκείνος ο οποίος θα σας συστήσει τα κατάλληλα προϊόντα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.
 • Φαγούρα: Σε μερικές περιπτώσεις προκαλείται φαγούρα η οποία όμως δε διαρκεί για μεγάλο διάστημα
 • Πόνος: Υπάρχει πιθανότητα κάποιοι ασθενείς να αισθανθούν ελαφρύ πόνο κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία. Ο γιατρός θα καθοδηγήσει τον ασθενή για το αν χρειάζεται λήψη κάποιου σκευάσματος για την ανακούφιση.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο επαγγελματία, ο οποίος έχει γνώσεις για τη σωστή εφαρμογή της τεχνολογίας, αλλά και για το τι χρειάζεται να κάνετε μετά.

Οδηγίες μετά το Fractional Laser

Μετά τη θεραπεία με Fraction Laser Co2, θα πρέπει να δώσετε σημασία σε κάποια σημεία, ώστε να αποφύγετε ενδεχόμενες επιπλοκές.

 • Ακολουθήστε με ακρίβεια τις οδηγίες του γιατρού: Κάθε περίπτωση ασθενή είναι διαφορετική. Ο γιατρός είναι εκείνος που θα σας συστήσει ακριβώς τι μπορείτε να κάνετε και τι όχι. Φροντίστε να μην παραλείψετε τις οδηγίες του για να εξασφαλίσετε μέγιστα αποτελέσματα.
 • Αποφύγετε την έντονη ηλιακή ακτινοβολία: Κατά την περίοδο της αποθεραπείας, το δέρμα είναι ακόμα ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία. Φροντίστε να προστατευτείτε αναλόγως με ρούχα ή αξεσουάρ που καλύπτουν τα σημεία που έχει εφαρμοστεί η θεραπεία. Σχετικά με αντηλιακά προϊόντα και κρέμες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
 • Αποφύγετε την έντονη άσκηση: Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, καλό είναι να αποφεύγεται η έντονη δραστηριότητα, ώστε να μην προκύψουν δυσάρεστες επιπλοκές.
 • Αποφύγετε το μακιγιάζ: Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, φροντίστε να αποφύγετε το μακιγιάζ. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα φροντίδας, τα οποία θα σας συστήσει ο γιατρός σας.

Μπορεί το Fractional Laser Co2 να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;

Το Fractional Laser Co2 μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, όπως ενέσιμο υαλουρονικό οξύ αλλά και μεσοθεραπεία PRP (Platelet-Rich Plasma).

Πιο συγκεκριμένα, το PRP όχι μόνο αποτελεί παράγοντα ενίσχυσης της θεραπείας Laser Co2 Fractional αλλά βοηθάει και την ταχύτερη ανάρρωση. Μετά τη θεραπεία του Laser πραγματοποιείται έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αυξητικούς παράγοντες προκαλώντας με τον τρόπο αυτό τη δημιουργία νέου κολλαγόνου.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και εντυπωσιακό: Φωτεινότητα και αναζωογόνηση από την πρώτη επίσκεψη!

Fractional Laser: Τιμή

Η τιμή της θεραπείας θα εξαρτηθεί από τις προβληματικές περιοχές αλλά και τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Ο γιατρός, έχοντας όλα τα στοιχεία όπως πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν, ποιος είναι ο στόχος, πόσες και ποιες περιοχές χρειάζονται θεραπεία, θα συζητήσει με τον ασθενή για να καταλήξουν στο κόστος.

Σημαντικές λεπτομέρειες που αφορούν τη διαδικασία της θεραπείας

 • Η σύνθετη αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία πραγματοποιείται σε ειδικό χώρο του Ιατρείου.
 • Είναι απαραίτητη η χρήση αναισθητικής κρέμας, για την αποφυγή ενδεχόμενου πόνου.
 • Μετά τη θεραπεία πέρα από την ελαφριά ερυθρότητα, μπορεί να παρατηρηθούν και μικρές κουκίδες, οι οποίες δεν διαρκούν για πολύ και καλύπτονται με make-up.
 • Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του.

Θέλετε άμεσα και ορατά αποτελέσματα σύσφιξης προσώπου; Επισκεφθείτε το Ιατρείο μας και ελάτε να βρούμε μαζί τις καλύτερες προσεγγίσεις!

Περιστατικά Πριν & Μετά

Fractional RF + Co2 Fractional Laser
Fractional RF + Co2 Fractional Laser
Fractional RF + Co2 Fractional Laser
DrYfanti

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Αούρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.