Καλέστε μας

Εξωσώματα

Τι είναι τα εξωσώματα;

Τα εξωσώματα είναι κυστίδια που προέρχονται από κύτταρα, όπως βλαστοκύτταρα, και περιέχουν διάφορα μοριακά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, σημαντικά λιπίδια, αμινοξέα, mRNA, δίκλωνο DNA καθώς και πλήθος αυξητικών παραγόντων.

Τα εξωσώματα έχουν εξειδικευμένες λειτουργίες και διαδραματίζουν καίριο ρόλο σε διαδικασίες όπως η πήξη, η ενδοκυτταρική σήμανση και η διαχείριση αποβλήτων του οργανισμού.

Ποια είναι η χρήση τους στην Αισθητική Ιατρική;

Τα εξωσώματα αποτελούν τη νέα, σύγχρονη τάση στην Αναγεννητική Ιατρική και αναμένεται να χαρίσουν θεαματικά αποτελέσματα τόσο στο δέρμα όσο και στις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής.

Πώς λειτουργούν τα εξωσώματα;

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως όταν ένα υγιές κύτταρο στέλνει εξωσώματα σε ανθυγιεινά κύτταρα, τα κύτταρα αυτά προχωρούν σε διάφορες εργασίες, και στο τέλος αναγεννιούνται.

Τα εξωσώματα ουσιαστικά λειτουργούν ως αγγελιοφόροι, καθώς μεταφέρουν το φορτίο τους στα κύτταρα.

Μέσω της μεταφοράς αυτής, προκαλούν την αναγέννηση και αναζωογόνηση σε βαθύτερο επίπεδο, σε σχέση με πιο παραδοσιακές θεραπείες.

Με την εισαγωγή εξωσωμάτων στο δέρμα, ουσιαστικά ο οργανισμός δουλεύει, ώστε να επιδιορθώσει τις βλάβες που έχουν υποστεί τα κύτταρα, βελτιώνοντας έτσι την όψη του της επιδερμίδας.

Για ποιους είναι κατάλληλη η θεραπεία;

Η θεραπεία είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και για όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτως φύλου.

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας με εξωσώματα;

 • Προάγουν την αναγέννηση των ιστών
 • Μειώνουν την παραγωγή μελανίνης και ΡΟΑ ( αντιδραστικές ένωσης Οξυγόνου)
 • Συμμετέχουν στην εξουδετέρωση φλεγμονών
 • Ενισχύουν την ακεραιότητα και τη συνεκτικότητα του δέρματος
 • Ενισχύουν τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης του δέρματος με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
 • Αυξάνουν το πάχος του δέρματος

Σε ποια σημεία μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία;

 • Πρόσωπο
 • Ντεκολτέ και λαιμό
 • Χέρια
 • Γόνατα
 • Κοιλιά

Πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Η εμφάνιση των αποτελεσμάτων εξαρτάται από την ηλικία του ασθενούς, καθώς και την ποιότητα του δέρματός του. Γενικότερα, η θεραπεία χρειάζεται χρόνο ώστε να αρχίσει να δρα αποτελεσματικά.

Κατά μέσο όρο, οι ασθενείς παρατηρούν βελτίωση στο δέρμα τους, μετά τους 2 πρώτους μήνες της θεραπείας.

Ποια είναι η διάρκεια των αποτελεσμάτων;

Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 10 μήνες έως 1 χρόνο.

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται η διαδικασία;

Το ακριβές διάστημα επανάληψης ορίζεται από το γιατρό, ωστόσο κατά μέσο όρο αρκούν περίπου 3 συνεδρίες το χρόνο, ανάλογα τις ανάγκες σας και την ποιότητα του δέρματός σας. Η Dr. Άουρα Υφαντή, ειδική δερματολόγος με πλήθος εξειδικεύσεων, διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα, τη γνώση και τις υποδομές, ώστε να σας παρέχει θεραπείες που θα αλλάξουν ουσιαστικά την επιδερμίδα σας, πάντα με ασφάλεια!

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Άουρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.