Καλέστε μας

Carboxytherapy

Τι είναι η carboxytherapy – καρβοξυθεραπεία;

Carboxytherapy

Η Carboxytherapy (καρβοξυθεραπεία) είναι μια μη επεμβατική διαδικασία, που περιλαμβάνει την έγχυση διοξειδίου του άνθρακα, σε συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος.

Χρησιμοποιείται στη Δερματολογία και την Αισθητική Ιατρική με σκοπό τη βελτίωση της όψης του δέρματος και πιο συγκεκριμένα, για τη μείωση της κυτταρίτιδας αλλά και των ραγάδων, αλλά και για την ενίσχυση της επιδερμίδας του προσώπου.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, το διοξείδιο του άνθρακα εισάγεται με ελεγχόμενες ποσότητες στο δέρμα. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος αλλά και η παροχή διαφόρων θρεπτικών, ενεργών συστατικών, που βελτιώνουν την εμφάνιση και την όψη της επιδερμίδας.

Ποιος ο στόχος της καρβοξυθεραπείας;

Κύριος στόχος της καρβοξυθεραπείας είναι η αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων όπως η χαλάρωση, η κυτταρίτιδα και οι ραγάδες, με απώτερο σκοπό την ανάπλαση και τη βελτίωση της όψης του δέρματος.

Σε ποιες περιοχές ενδείκνυται η εφαρμογή της καρβοξυθεραπείας;

Η καρβοξυθεραπεία είναι μια τεχνική που μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές του σώματος και του προσώπου.

Αναλυτικότερα:

  • Πρόσωπο: Η carboxytherapy προσώπου μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, καθώς βελτιώνει περιοχές όπως το λαιμό, το ντεκολτέ και φυσικά το ίδιο το πρόσωπο, κάνοντάς το να φαίνεται λείο και λαμπερό. Δρα επίσης αποτελεσματικά κατά των μαύρων κύκλων και των ρυτίδων που βρίσκονται στη γύρω περιοχή. (carboxytherapy μάτια)
  • Κυτταρίτιδα: Η Carboxytherapy εφαρμόζεται κυρίως σε περιοχές με κυτταρίτιδα όπως είναι οι μηροί, οι γλουτοί αλλά και η κοιλιά. Ο μηχανισμός δράσης που έχει ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να οξυγονώνονται οι ιστοί και το δέρμα να φαίνεται πιο λείο και συμπαγές.
  • Ραγάδες: Βοηθάει στη μείωση των ραγάδων σε περιοχές όπως πόδια, γοφοί και στήθος.
  • Τοπικό πάχος: Η καρβοξυθεραπεία, με σύμμαχο το διοξείδιο του άνθρακα, δρα κατά του τοπικού πάχους, ενεργοποιώντας τον κυτταρικό μεταβολισμό.
  • Φλεβική ανεπάρκεια: Η θεραπεία είναι κατάλληλη για την καταπολέμηση της φλεβικής και λεμφικής ανεπάρκειας, καθώς μέσω του διοξειδίου του άνθρακα ενεργοποιείται η φλεβική κυκλοφορία.

Η καρβοξυθεραπεία χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης – αλωπεκίας, τις σακούλες κάτω από τα βλέφαρα και το διπλοσάγονο.

Πώς ακριβώς λειτουργεί η Carboxytherapy;

Η Carboxytherapy αποτελεί μια μη επεμβατική μέθοδο, η οποία χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα. Το διοξείδιο διαχέεται στον οργανισμό σε ελεγχόμενες δόσεις , μέσω μιας μικροσκοπικής βελόνας, με στόχο την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος.

Η οξυγόνωση και αιμάτωση δημιουργούν νέα αιμοφόρα κύτταρα στα απαιτούμενα σημεία, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η όψη του δέρματος.

Είναι άμεσα τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Συνήθως, με το πέρας της θεραπείας, παρατηρείται άμεση βελτίωση στην όψη της επιδερμίδας. Για να μπορέσετε ωστόσο να απολαύσετε πλήρως τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η καρβοξυθεραπεία θα πρέπει να ολοκληρώσετε τον κύκλο συνεδριών που απαιτείται.

Οι συνεδρίες καθορίζονται κυρίως από τον τύπο προβλήματος που αντιμετωπίζει κάθε ασθενής, τα επιθυμητά αποτελέσματα, την υφιστάμενη κατάσταση που βρίσκεται αλλά και την περιοχή που χρειάζεται παρέμβαση.

Με λίγα λόγια, υπάρχουν ασθενείς που μπορεί να δουν πιο άμεσα αποτελέσματα σε σχέση με άλλους, αυτό όμως οφείλεται καθαρά στους παραπάνω λόγους.

Η συζήτηση του προβλήματος με το γιατρό, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα το πρόβλημα αλλά και να γνωρίζετε πότε θα επιτευχθούν τα επιθυμητά για εσάς αποτελέσματα.

Ποια είναι η διάρκεια της θεραπείας;

Η διάρκεια της καρβοξυθεραπείας διαφέρει ανάλογα τον τύπο που επιλέγετε, καθώς και τις περιοχές που έχετε στοχεύσει.

Κατά μέσο όσο η κάθε συνεδρία έχει διάρκεια περίπου 15-30 λεπτά. Με το πέρας της συνεδρίας ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του.

Ο ακριβής αριθμών των συνεδριών δεν είναι σταθερός και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Carboxytherapy: Κόστος

Το κόστος της θεραπείας εξαρτάται από την έκταση του υφιστάμενου προβλήματος αλλά και τα αποτελέσματα που επιθυμεί ο ασθενής.

Επισκεφθείτε το Ιατρείο μας και ελάτε να βρούμε μαζί τη θεραπεία που θα χαρίσει στο δέρμα σας λάμψη και υγιή όψη!

DrYfanti

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Αούρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.