Καλέστε μας

Αναγεννητική Ιατρική

Η Αναγεννητική Ιατρική ή αλλιώς ή “νέα χειρουργική”, είναι μια σύγχρονη προσέγγιση της υγείας, η οποία επικεντρώνεται στην ενίσχυση της φυσιολογικής ανάκαμψης του οργανισμού. Μέσα από επιστημονικές έρευνες, αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες και εναλλακτικές μεθόδους, για να προωθήσει την φυσική άμυνα, την ενίσχυση και αναγέννηση που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός.

Ο στόχος της Αναγεννητικής Ιατρικής είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η βελτίωση της ενέργειας, καθώς και η αποκατάσταση ισορροπίας του οργανισμού.

Η Αναγεννητική Ιατρική ανοίγει νέους ορίζοντες στην Ιατρική, προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις αλλά και προσεγγίσεις, με σκοπό τη μείωση της καταστροφής των ιστών λόγω διαφόρων παθήσεων αλλά και λόγω γήρατος.

Οι θεραπείες της Αναγεννητικής Ιατρικής θεωρούνται εντελώς ασφαλείς και ακίνδυνες, καθώς χρησιμοποιούν ιστό από τον ίδιο τον ασθενή, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης επιπλοκών.

Πώς γίνεται η διαδικασία της Αναγεννητικής Ιατρικής;

Κατά τη διαδικασία της Αναγεννητικής Ιατρικής, δείγματα του ιστού του σώματος του ασθενή συλλέγονται και στη συνέχεια εγχέονται στον ίδιο, με τη μορφή ένεσης.

Οι ενέσεις γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος και έχουν σκοπό την ανάπλαση αλλά και την αναγέννηση των κυττάρων του οργανισμού. Τα παρασκευάσματα αυτά περιέχουν κύτταρα πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλους αυξητικούς παράγοντες, ενώ δεν περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες.

Γενικότερα, οι θεραπείες της Αναγεννητικής Ιατρικής, στηρίζονται στην ικανότητα ανάπλασης του οργανισμού, παρέχοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Με τη χρήση αυξητικών παραγόντων από τον ίδιο τον οργανισμό, το δέρμα και οι μύες του προσώπου, “χτίζονται” ξανά.

Ποιες είναι οι κυριότερες θεραπείες της Αναγεννητικής Ιατρικής;

  • Platelet Rich Plasma (PRP), ενέσιμο πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια
  • Κυτταρικές θεραπείες (Βλαστοκύτταρα)

Θεραπεία Platelet Rich Plasma (PRP)

Κατά τη θεραπεία PRP, χρησιμοποιούνται συστατικά του αίματος του ασθενή, με σκοπό την επιδιόρθωση και την αναγέννηση διαφόρων κυττάρων. Ουσιαστικά, απομονώνονται τα στοιχεία που χρειαζόμαστε, τα οποία βοηθούν στη δημιουργία ενός νέου και υγιούς ιστού.

Η σημασία των βλαστοκυττάρων στην Αναγεννητική Ιατρική

Τα βλαστοκύτταρα είναι τα κύτταρα εκείνα που καθοδηγούν την αναγέννηση των ιστών, ενώ έχουν το πλεονέκτημα να μη μειώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα αποτελεί την πιο εξελιγμένη μορφή της Αναγεννητικής Ιατρικής, καθώς έχει ανοίξει δρόμους για την αντιμετώπιση παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος, αλλά και της γήρανσης.

Κατά τη θεραπεία, συλλέγονται αυξητικοί παράγοντες που βρίσκονται στα αιμοπετάλια, και μέσω αυτών ενεργοποιούνται τα βλαστοκύτταρα του δέρματος.

Ποια είναι τα οφέλη της Αναγεννητικής Ιατρικής στην αντιγήρανση;

Με την εφαρμογή θεραπειών Αναγεννητικής Ιατρικής, έχουμε τα εξής αποτελέσματα:

  • Αναζωογόνηση και ανάπλαση μαλλιών
  • Καθυστέρηση διαδικασίας γήρανσης
  • Βελτίωση σωματικής υγείας
  • Βελτίωση της όψης του δέρματος
  • Ορμονική ισορροπία

Η Αναγεννητική Ιατρική αναμφίβολα αντιπροσωπεύει μια επαναστατική προσέγγιση στη θεραπεία της υγείας, με έμφαση στη φυσική ανανέωση του οργανισμού.

Στον τομέα της δερματολογίας, η Αναγεννητική Ιατρική αναζητά λύσεις, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες που όμως βασίζονται στη φυσική ικανότητα του δέρματος για ανανέωση.

Οι λύσεις αυτές, συντελούν στην ανανέωση των κυττάρων και την ενίσχυση ελαστικότητας της επιδερμίδας. Με λίγα λόγια, η Αναγεννητική Ιατρική παρέχει ολοκληρωμένες και σύγχρονες προσεγγίσεις στη μάχη κατά της γήρανσης, επιδιώκοντας όχι μόνο την αντιμετώπισή της αλλά και την ουσιαστική ανανέωση και ενίσχυση των ιστών του δέρματος.

Η Dr. Άουρα Υφαντή, ειδική δερματολόγος με πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις, μπορεί να αξιολογήσει το δέρμα σας και να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία!

DrYfanti

Δερματολόγος - Παιδοδερματολόγος Dr. Αούρα Υφαντή

Το Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Άουρα Υφαντή στην Αθήνα, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες υπηρεσίες κλινικής και αισθητικής Δερματολογίας. Στόχος μας είναι η παροχή της κατάλληλης θεραπείας έχοντας στο επίκεντρο τις δικές σας ανάγκες.