Η τριχόπτωση στο…”μικροσκόπιο” της Dr. Υφαντή

Καλέστε μας
Η απώλεια μαλλιών πολλές φορές είναι συνέπεια ή και συνδυασμός σημαντικών προβλημάτων υγείας…

Η απώλεια μαλλιών πολλές φορές είναι συνέπεια ή και συνδυασμός σημαντικών προβλημάτων υγείας, οπότε είναι απαραίτητο να προσεγγίζεται διαγνωστικά με μεγάλη υπευθυνότητα και προσοχή από έναν ειδικό Δερματολόγο για την Τριχόπτωση.
Στο εξειδικευμένο σε θέματα Τριχόπτωσης Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Υφαντή, η διαγνωστική προσέγγιση της τριχόπτωσης αρχίζει με τη λήψη αναλυτικού ατομικού ιατρικού ιστορικού και μιας ολοκληρωμένης κλινικής εξέτασης. 
Για την «σωστή αξιολόγηση» της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής πραγματοποιούμε μία ειδική διαγνωστική εξέταση το Τριχοριζόγραμμα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η εξέταση να πραγματοποιείται από Δερματολόγο που εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο αντικείμενο, για να αξιολογηθεί κατάλληλα η κάθε περίπτωση.
Αυτό αποτελεί ένα από τα «σημεία διαφοροποίησης» του Ιατρείου μας και το «σημείο κλειδί» για την «ορθή και υπεύθυνη» θεραπευτική προσέγγιση, έτσι ώστε να ακολουθήσουμε ένα στοχευμένο και εξατομικευμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο και όχι μια θεραπεία «στα τυφλά ή στο περίπου».
Τι είναι και πως γίνεται το Τριχοριζόγραμμα;
Το τριχοριζόγραμμα είναι μία ανώδυνη, μη επεμβατική εξέταση κατά την οποία μελετάται η μορφολογία του στελέχους των τριχών και του τριχικού θύλακα. Η εξέταση προϋποθέτει την παραμονή του εξεταζομένου χωρίς λούσιμο για χρονικό διάστημα τριών ημερών. Στη συνεχεία πραγματοποιείται από την Dr. Υφαντή λήψη περίπου 50 τριχών από συγκεκριμένες περιοχές της κεφαλής και εν συνεχεία επεξεργασία και μικροσκόπηση. Το τριχοριζόγραμμα δείχνει την στιγμή που πραγματοποιείται, τόσο την ποιοτική, όσο και την ποσοτική κατάσταση του τριχωτού.
Με τον τρόπο αυτό, μας δίνεται η δυνατότητα αναλόγως τα αποτελέσματα να καθορίσουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο αποτελεσματικής θεραπείας.
Στόχος μας, στο Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Υφαντή, είναι να διαμορφωθεί η κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση που θα ανατρέψει τα δεδομένα, θα σταματήσει την τριχόπτωση αλλά και θα προκαλέσει την επανέκφυση νέων τριχών.
Η θεραπεία σχεδιάζεται με κατάλληλο τρόπο έτσι ώστε να ενσωματώνεται εύκολα στην καθημερινότητα σας. Εκτός της φαρμακευτικής αγωγής, εφαρμόζουμε σύγχρονες τοπικές θεραπείες και χρησιμοποιούμε εξειδικευμένο για την τριχόπτωση τεχνολογικό εξοπλισμό (ΗΠΑ 2016).
Η Dr. Υφαντή εξειδικεύεται στην Διάγνωση και Θεραπεία της Τριχόπτωσης. Συμμετέχει ενεργά για χρονικό διάστημα άνω των 10 ετών στο «Εργαστήριο Φυσιολογίας και Παθήσεων Τριχών» του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» και πραγματοποιεί επιστημονικές ομιλίες και εκπαιδεύσεις σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια και Σεμινάρια. 
Η εξειδίκευση, η εμπειρία, η εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων σε συνδυασμό με τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτουμε, μας καθιστούν κατάλληλους για την εξατομικευμένη θεραπεία σας. 
Για περισσότερες πληροφορίες και μία ενημερωτική συνάντηση καλέστε μας στο: 2106520777.