Ένας ακόμη εχθρός της επιδερμίδας μας

Καλέστε μας
Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη ομάδας ερευνητών του Πανεπιστημίου Leiden της Ολλανδίας…

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη ομάδας ερευνητών του Πανεπιστημίου Leiden της Ολλανδίας η καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης όπως και τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα της επιδερμίδα μας.
Στην Ολλανδική μελέτη επιλέχθηκε δείγμα περίπου 600 εθελοντών οι οποίοι χωρίστηκαν σε 4 ομάδες: 
μία ομάδα ασθενών που έχουν ήδη διαγνωστεί με σακχαρώδη διαβήτη, 
μια άλλη ομάδα με αυξημένο σάκχαρο στο αίμα, 
μία τρίτη ομάδα με συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα στα ανώτερα φυσιολογικά επίπεδα και 
μία τέταρτη ομάδα με χαμηλή συγκέντρωση του σακχάρου στο αίμα.
Μια άλλη ομάδα 60 παρατηρητών κλήθηκε να μαντέψει την ηλικία των 600 εθελοντών.
Το αποτέλεσμα ήταν οι άνθρωποι που έπασχαν από σακχαρώδη διαβήτη και εκείνοι με υψηλή συγκέντρωση σακχάρου στο αίμα, να χαρακτηρισθούν ως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από την πραγματική.
Αναλύοντας τα στατιστικά δεδομένα οι  Ολλανδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι παρατηρητές είχαν την τάση να αυξάνουν την πραγματική ηλικία των εθελοντών κατά 5 περίπου μήνες για κάθε αύξηση του σακχάρου του αίματος της τάξης των 0,18 γραμμαρίων γλυκόζης ανά λίτρο.
Όλα τα ανωτέρω εξηγούνται ως εξής: Η αύξηση του σακχάρου στο αίμα έχει ως αποτέλεσμα τα μόρια της γλυκόζης να προσκολλώνται στις πρωτεΐνες αλλάζοντας τη δομή τους. Μία από τις πρωτεΐνες που επηρεάζονται είναι και το κολλαγόνο, το οποίο με την διαδικασία αυτή καταστρέφεται. Το κολλαγόνο παίζει σημαντικό ρόλο στην ελαστικότητα του δέρματος. Συνεπώς, η διαδικασία αυτή κάνει το δέρμα μας να χάνει την σφριγηλότητα και την λάμψη του, ενώ ταυτόχρονα προκαλούνται ρυτίδες και σημάδια γήρανσης.
Η Dr. Υφαντή εξειδικεύεται στην Αισθητική Δερματολογία  λόγω της πολυετούς ενεργούς συμμετοχής της ως Επιστημονικός συνεργάτης στο «Τμήμα Επεμβατικής Δερματολογίας» του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» αλλά και της εκπαίδευσης της σε Εξειδικευμένα Διεθνή Συνέδρια και Σεμινάρια.  Η Dr. Άουρα Υφαντή έχει πιστοποιηθεί για την εφαρμογή των πιο σύγχρονων και αποτελεσματικών τεχνικών που εφαρμόζονται στην Αισθητική Ιατρική του προσώπου και του λαιμού από το μοναδικό Εξειδικευμένο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Χειρουργικής Προσώπου και Λαιμού στη Γαλλία – Institut Universitaire de la Face et du Cou à Nice – University of Medicine of Nice Sophia Antipolis.
Η εξειδίκευση, η εμπειρία, η εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων σε συνδυασμό με τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτουμε, μας καθιστούν κατάλληλους για την εξατομικευμένη θεραπεία σας. 
Για περισσότερες πληροφορίες και μία δερματολογική εκτίμηση  καλέστε μας για μία ενημερωτική συνάντηση στο: 2106520777.   
Dr.  Άουρα Υφαντή – Δερματολόγος  
Επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου «Α. Συγγρός»  
«Τμήμα Επεμβατικής Δερματολογίας»