Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος​

Καλέστε μας
Σύμφωνα με τον μη κυβερνητικό οργανισμό…

Σύμφωνα με τον μη κυβερνητικό οργανισμό “Danish Cancer Society” κάθε μέρα ένας Δανός πεθαίνει από καρκίνο του δέρματος. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο, χωρίς να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις. Αμελούν να κάθονται στην σκιά κατά τις μεσημεριανές ώρες, δεν χρησιμοποιούν καπέλο και φυσικά… ούτε λόγος για αντηλιακό.
Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών των Σκανδιναβών. Για  το λόγο αυτό, λίγο πριν ξεκινήσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας,  δημιούργησαν μία αρκετά ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη διαφημιστική εκστρατεία  στο Internet, στην οποία Δανοί τουρίστες ζητούν από τους Έλληνες να τους βοηθήσουν και να τους προστατέψουν από τον καυτό, ελληνικό ήλιο.
Στην καμπάνια που ονομάζεται «Help a Dane» αναφέρεται πως: «Κάθε χρόνο, χιλιάδες Δανοί ταξιδεύουν σε ηλιόλουστους προορισμούς για διακοπές. Δυστυχώς, πολλοί από αυτούς επιστρέφουν στο σπίτι με ένα ηλιακό έγκαυμα. Τα ηλιακά εγκαύματα είναι επώδυνα βραχυπρόθεσμα και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος σε μακροπρόθεσμη βάση. Το παρόν είναι μια έκκληση για βοήθεια».
Αυτό που ζητείται από όλους εμάς είναι πολύ απλό: να θυμίζουμε στους τουρίστες πως δεν θα πρέπει να ξεχνούν να κάθονται στον ίσκιο, να φορούν καπέλο και να βάζουν αντηλιακό.
Θα πρέπει κι εμείς να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα, να ακολουθούμε τις συμβουλές του Δερματολόγου μας και να επιλέγουμε το σωστό αντηλιακό.
Για  χρήσιμες δερματολογικές συμβουλές και για την επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού σας, καλέστε μας για μία ενημερωτική συνάντηση στο: 2106520777.
Επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» 
Εργαστήριο Φυσιολογίας και Παθήσεων Τριχών  
Τμήμα Επεμβατικής Δερματoλoγίας