Διατροφικές επιλογές που μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή των νυχιών και απώλεια μαλλιών

Καλέστε μας
Τα μαλλιά και τα νύχια μας περιέχουν την…

Τα μαλλιά και τα νύχια μας περιέχουν την ίδια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη. Για τον λόγο αυτό οι διατροφικές μας επιλογές επηρεάζουν και τα δύο. Τί θα μπορούσε να προκαλέσει την καταστροφή των νυχιών και να αυξήσει την  απώλεια μαλλιών;
1) Λήψη μικρών ποσοτήτων πρωτεϊνών
Στις περιπτώσεις μη ισορροπημένης διατροφής κατά τις οποίες τα άτομα δεν περιλαμβάνουν επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών στη διατροφή τους, εμφανίζουν εύθραυστα νύχια και αυξημένη απώλεια τριχών.
Όταν οι πρωτεΐνες δεν λαμβάνονται από το κρέας, όπως στις περιπτώσεις αποκλειστικά χορτοφάγων, τότε θα πρέπει να λαμβάνονται από τροφές όπως τα φασόλια, το σπανάκι και οι φακές.
Τρόφιμα όπως το χοιρινό, το μπρόκολο, ή η κόκκινη πιπεριά, περιέχουν ένα αμινοξύ που ονομάζεται κυστεΐνη και έχει ευεργετικό ρόλο στα μαλλιά και τα νύχια.
2) Λήψη μικρών ποσοτήτων σιδήρου και ψευδαργύρου
Τόσο ο ψευδάργυρος όσο και ο σίδηρος βρίσκονται σε κόκκινο κρέας και θαλασσινά  και είναι απαραίτητα για τη δημιουργία της κερατίνης.
Οι χορτοφάγοι μπορούν να λαμβάνουν τον απαραίτητο σίδηρο και ψευδάργυρο από τα φασόλια.
Στο εξειδικευμένο σε θέματα Τριχόπτωσης Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Υφαντή, αντιμετωπίζουμε την απώλεια μαλλιών ακολουθώντας σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους και εφαρμόζουμε «πρωτοποριακές» τοπικές θεραπείες με εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες και μία ενημερωτική συνάντηση καλέστε μας στο: 2106520777.  
Dr. Άουρα Υφαντή – Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου «Α. Συγγρός»
Εργαστήριο Φυσιολογίας και Παθήσεων Τριχών 
www.dryfanti.gr