Διατροφή για πλούσια και υγιή μαλλιά

Καλέστε μας
Σε όλους μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία το φαινόμενο της αραίωσης των μαλλιών. Παρατηρούμε τις τρίχες να…

Σε όλους μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία το φαινόμενο της αραίωσης των μαλλιών. Παρατηρούμε τις τρίχες να αρχίζουν σταδιακά να χάνουν την λάμψη τους, να  γίνονται εύθραυστες και αδύναμες μέχρι… «τελικής πτώσεως»…
Ποιος είναι ο ρόλος του συμπλέγματος Βιταμινών Β στην  αντιμετώπιση της Τριχόπτωσης;
Στο σύμπλεγμα βιταμινών Β περιλαμβάνονται η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη, η βιοτίνη, το φυλλικό οξύ. Είναι σημαντικές για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, βοηθούν την αύξηση της ροής  του αίματος (με ταυτόχρονη μεταφορά όλων των απαραίτητων συστατικών) στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα την καλύτερη ενδυνάμωση και ανάπτυξη των τριχών.
Για να αυξήσουμε την πρόσληψη βιταμινών Β καλό θα είναι να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σπανάκι, σπαράγγια, όσπρια (φασόλια, φακές), δημητριακά ολικής άλεσης, καρύδια, άπαχο κρέας (θαλασσινά, πουλερικά, μοσχάρι).
Με σωστή διατροφή θα καταφέρουμε να μειώσουμε τον αριθμό των τριχών που χάνουμε καθημερινά και να κρατήσουμε τα μαλλιά μας πλούσια και υγιή.
Στο εξειδικευμένο σε θέματα Τριχόπτωσης Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Υφαντή, αντιμετωπίζουμε την απώλεια μαλλιών ακολουθώντας σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους και εφαρμόζουμε «πρωτοποριακές» τοπικές θεραπείες με εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό (ΗΠΑ 2016).
Για περισσότερες πληροφορίες και μία ενημερωτική συνάντηση καλέστε μας στο: 2106520777.  
Dr. Άουρα Υφαντή – Δερματολόγος 
Επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» 
Εργαστήριο Φυσιολογίας και Παθήσεων Τριχών