“Beauty Tips” για να ξαναβρείτε τη λάμψη σας μετά τις διακοπές!

Καλέστε μας
Σε λίγες ημέρες ετοιμαζόμαστε να αποχωριστούμε…

Σε λίγες ημέρες ετοιμαζόμαστε να αποχωριστούμε τη θάλασσα, τις διακοπές και το καλοκαίρι, αλλά  η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο αφήνει εμφανή «τα σημάδια» της στο πρόσωπό μας. Φαινόμενα όπως το αφυδατωμένο δέρμα, οι πανάδες, οι λεπτές ρυτίδες και η χαλάρωση αποτελούν τα πιο συνήθη «αδύνατα σημεία» μας.
Η απλή καθημερινή φροντίδα με τη χρήση καλλυντικών πολλές φορές δεν επαρκεί και απαιτούνται πιο αποτελεσματικές μέθοδοι και ιατρικές εφαρμογές που θα επαναφέρουν την χαμένη μας λάμψη και φρεσκάδα.
Στο Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Υφαντή σας προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο σύνολο μη επεμβατικών και ανώδυνων θεραπειών που θα αναζωογονήσουν την επιδερμίδα σας.
Ιατρικός Καθαρισμός Προσώπου 
Στον  Ιατρικό καθαρισμό του προσώπου, απομακρύνουμε το σμήγμα με την χρήση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού, αφού πρώτα όμως το δέρμα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Η εφαρμογή του Ιατρικού καθαρισμού θα βοηθήσει την επιδερμίδα να «αναπνεύσει και να ανανεωθεί» με αποτέλεσμα ένα πιο καθαρό και χωρίς στίγματα πρόσωπο.
Μικροδερμοαπόξεση με τη χρήση του μηχανήματος Face Up
Το Face-up είναι ένα καινοτόμο και αποτελεσματικό μικρολειαντικό σύστημα το οποίο συνδυάζει την απολέπιση και το μασάζ. 
Αποτελείται από μία ειδική, περιστρεφόμενη κεφαλή μικροδονήσεων, η οποία εφαρμόζει την δράση δύο τεχνολογιών, microdermabrasion και micropulsation.
Με την κυκλική κίνηση της κεφαλής εξαλείφονται όλες οι ατέλειες και ακαθαρσίες, αφήνοντας το δέρμα του προσώπου καθαρό και απαλό.
Παράλληλα, τα παραγόμενα μικροκύματα κάνουν μασάζ στο δέρμα, διεγείροντας και τονώνοντας τους μύες του προσώπου, βελτιώνοντας την κυκλοφορία και κάνοντας την θεραπεία ιδιαίτερα χαλαρή και ξεκούραστη.
Με την μέθοδο αυτή, πραγματοποιείται ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, με συνέπεια τη δημιουργία νέας σφριγηλής και ελαστικής επιδερμίδας, τη βελτίωση των λεπτών ρυτίδων, των δυσχρωμιών και των ουλών από ακμή.
Επιπλέον, στο τέλος της θεραπείας το δέρμα απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα απορροφά σε μεγαλύτερο βαθμό τα καλλυντικά, επιτυγχάνοντας έτσι βαθύτερη ενυδάτωση.
Ενυδάτωση Προσώπου – Μεσοθεραπεία
Όπως προείπαμε, μετά το καλοκαίρι η επιδερμίδα μας είναι ξηρή και αφυδατωμένη. Mε την ενυδάτωση την βοηθάμε να «ξεδιψάσει» και να αποκτήσει την ελαστικότητα που χρειάζεται. 
Ο στόχος μας μπορεί να επιτευχθεί με την ενέσιμη ή μη μεσοθεραπεία. Τα συστατικά που χρησιμοποιούμε είναι πολυβιταμίνες, υαλουρονοκό οξύ, συσφικτικές ουσίες, PRP (πλάσμα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες).
Στην μεσοθεραπεία μπορούμε να ενισχύσουμε το αποτέλεσμα με την εφαρμογή του Medical Dermaroller/Dermapen®. Το Dermaroller είναι η μοναδική θεραπεία ανάπλασης παγκοσμίως που βασίζεται στην Τεχνολογία Skin Micro-Needling.
Κατά την εφαρμογή, πραγματοποιείται μηχανική ενεργοποίηση του χορίου – της ενεργής στοιβάδας του δέρματος – που περιέχει τους ινοβλάστες, με συνέπεια την παραγωγή του κολλαγόνου. Το κολλαγόνο εναποτίθεται στην επιδερμίδα και το δέρμα αυξάνει σε πάχος και οι ρυτίδες και οι ατέλειες βελτιώνονται.
Στην μη ενέσιμη μεσοθεραπεία χρησιμοποιούμε μία ειδική ιατρική συσκευή (Jobre΄), που βοηθά στο να διεισδύουν ανώδυνα και χωρίς τη χρήση βελόνων, τα πολύτιμα συστατικά στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος. 
Peelings
Τα Peelings αποτελούν μια από τις πιο διαδεδομένες αισθητικές εφαρμογές. Πρόκειται για μία διαδικασία κατά την οποία δημιουργείται «ελεγχόμενος τραυματισμός» του δέρματος με την χρήση κατάλληλων χημικών ουσιών που «ενεργοποιεί» τον μηχανισμό της επούλωσης και επιφέρει τη βελτίωση της υφής και τη μείωση των ρυτίδων. 
Ραδιοσυχνότητες (RF) 
Η εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων με τη βοήθεια του μηχανήματος Coccon Duotechnology στοχεύει στην ενεργοποίηση των ινοβλαστών.
Η θεραπεία ενδείκνυται για σύσφιξη στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού καθώς και για την μείωση του διπλοσάγονου και την «τόνωση» της κάτω γνάθου.
Να επισημάνουμε τα εξαιρετικά αποτελέσματα του “Φυσικού Eye Lift” για τις λεπτές ρυτίδες, τις σακούλες ή μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, όπως επίσης και για το λεγόμενο «πόδι της χήνας».  Πρόκειται για μια ανώδυνη, μη επεμβατική θεραπεία που βασίζεται στην χρήση ειδικών ραδιοσυχνοτήτων – κατάλληλων για την περιοχή των ματιών – και την παραγωγή θερμότητας που αυξάνει την μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα, ενώ πραγματοποιείται διείσδυση «φυσικών ενεργών ουσιών» που υποστηρίζουν την βελτίωση και την αναδόμηση, όπως κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, έχετε την αίσθηση ενός ευχάριστου τοπικού massage. Ο οργανισμός ανταποκρινόμενος στη θεραπεία, παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη. Το φυσικό “eye lift” είναι η λύση για όσους δεν θέλουν να καταφύγουν στο νυστέρι του χειρουργού.
Για περισσότερες  πληροφορίες και μία ενημερωτική συνάντηση καλέστε μας στο: 2106520777.
Dr. Άουρα Υφαντή – Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου «Α. Συγγρός»
Εργαστήριο Φυσιολογίας και Παθήσεων Τριχών
Τμήμα Επεμβατικής Δερματoλoγίας