Αντηλιακό για τα παιδιά. Ποιό να επιλέξετε;

Καλέστε μας
Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι προ των πυλών. Τα παιδιά ανυπομονούν να…

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι προ των πυλών. Τα παιδιά ανυπομονούν να φτάσουν στην παραλία, να «γευτούν» τη δροσιά της θάλασσας και το παιχνίδι στην άμμο. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να «εξοπλίσετε» έγκαιρα την τσάντα του μπάνιου σας με τα απαραίτητα και κατάλληλα «εφόδια», που δεν είναι άλλα από τα αντηλιακά.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το παιδικό δέρμα έχει μικρότερο πάχος σε σχέση με αυτό του ενηλίκου, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτο στην ηλιακή ακτινοβολία. Για τον λόγο αυτό, στα βρέφη δεν επιτρέπεται η άμεση έκθεσή τους στον ήλιο, ενώ στα παιδιά τις ώρες με την εντονότερη ακτινοβολία, δηλαδή μεταξύ 11.00 και 17.00.
Απαραίτητη προϋπόθεση  για την σωστή αντηλιακή προστασία είναι η χρήση καπέλου (το οποίο σκιάζει καλά το πρόσωπο, τον αυχένα και τα αυτιά των παιδιών), γυαλιών με υψηλή απορροφητικότητα και ειδικής αντηλιακής μπλούζας.
Εξίσου σημαντικό είναι να είμαστε «εφοδιασμένοι» με το κατάλληλο παιδικό αντηλιακό. Θα πρέπει να επιλέξουμε ένα αντηλιακό με φυσικά φίλτρα, ειδικό για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών, διότι είναι πιο ασφαλή καθώς εμφανίζουν μικρότερη πιθανότητα απορρόφησης από τον οργανισμό. Τα συγκεκριμένα προκαλούν μικρότερο ποσοστό αλλεργικών αντιδράσεων, είναι φωτοσταθερά και αδιάβροχα. Ο δείκτης προστασίας τους (SPF) θα πρέπει να είναι πάνω από 30. Χρησιμοποιούμε πάντοτε επαρκή ποσότητα αντηλιακού, που θα καλύψει όλες τις εκτεθειμένες επιφάνειες του σώματος, χωρίς να ξεχνάμε την μύτη, τα αυτιά και τα πόδια. Η πρώτη επάλειψη θα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον μισή ώρα πριν φτάσουμε στην παραλία, έτσι ώστε να δώσουμε στην επιδερμίδα τον απαραίτητο χρόνο να το απορροφήσει. Δεν πρέπει να ξεχνούμε να ανανεώνουμε το αντηλιακό τουλάχιστον κάθε 2 ώρες.
Σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι η χρήση των αντηλιακών δεν πρέπει να μας ενθαρρύνει να αφήνουμε τα παιδιά για αρκετές ώρες στον ήλιο νομίζοντας ότι είναι ασφαλή, διότι το αντηλιακό από μόνο του δεν προστατεύει 100% από την ηλιακή ακτινοβολία. 
Για χρήσιμες δερματολογικές συμβουλές για την καλοκαιρινή περίοδο και για την επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού των παιδιών σας, καλέστε μας για μία ενημερωτική συνάντηση στο: 2106520777.
Επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» 
Εργαστήριο Φυσιολογίας και Παθήσεων Τριχών 
Τμήμα Επεμβατικής Δερματoλoγίας