Ακμή: Τροφές που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της

Καλέστε μας
Τα αίτια εμφάνισης της ακμής είναι…

Τα αίτια εμφάνισης της ακμής είναι πολυπαραγοντικά και σχετίζονται με τις ορμονικές διαταραχές, τη χρήση μη κατάλληλων καλλυντικών ανάλογα με τον τύπο του δέρματος του καθενός, τον ανεπαρκής καθαρισμός του δέρματος. Εκτός των προαναφερομένων αρκετά συχνά γίνεται λόγος για κάποιες τροφές που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση ή την επιδείνωση της ακμής.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics” φαίνεται να αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης της ακμής στην περίπτωση που ακολουθούμε διατροφή πλούσια σε γαλακτοκομικά προϊόντα ή καταναλώνουμε τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή τροφές που αυξάνουν γρήγορα τη γλυκόζη του αίματος.
Στο Δερματολογικό Ιατρείο της Dr. Υφαντή αντιμετωπίζουμε την κάθε περίπτωση ασθενούς με ακμή ή με ουλές ακμής με εξατομικευμένες θεραπείες.  Εφαρμόζουμε τόσο τις κλασικές θεραπείες (Τοπική, Συστηματική, Καθαρισμός φαγεσώρων ή Διάνοιξη κύστεων) όσο και τις πιο εξελιγμένες σύγχρονες τεχνικές (Ειδικά peelings, Φωτοδυναμική θεραπεία με συγκεκριμένο μήκος κύματος, Μικροδερμοαπόξεση, Laser CO2 Fractional και Fractional Ραδιοσυχνότητες). Για περισσότερες  πληροφορίες και μία ενημερωτική συνάντηση καλέστε μας στο: 2106520777.
Dr. Άουρα Υφαντή – Δερματολόγος
Επιστημονικός συνεργάτης Νοσοκομείου «Α. Συγγρός»
Εργαστήριο Φυσιολογίας και Παθήσεων Τριχών
Τμήμα Επεμβατικής Δερματoλoγίας