15 Φεβρουαρίου – Παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Καλέστε μας
Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από την International Confederation of Childhood…

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από την International Confederation of Childhood Cancer Parent Organizations (Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά), ως Παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. 
Επιδίωξη της Ένωσης Γονιών με Καρκινοπαθή Παιδιά αποτελεί η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.
Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη παρά μόνο έγκαιρη διάγνωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ίαση τα 2 στα 3 παιδιά.
Ετησίως, πάνω από 250.000 παιδιά παγκοσμίως νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή και σύγχρονη ιατρική φροντίδα.
Περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται από καρκίνο κάθε χρόνο στην Ελλάδα, κυρίως από λευχαιμία. Χάρη στην πρόοδο της ιατρικής οι πιθανότητες ίασης έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Το 70% από αυτά θεραπεύεται. Ωστόσο, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι για πολλά από τα παιδιά αυτά, η μόνη επιλογή είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Δηλαδή, η μόνη τους ελπίδα είμαστε εμείς…
Ας γίνουμε σήμερα εθελοντές δότες μυελού των οστών. Μπορεί κάποιος από εμάς να είναι ο μοναδικός συμβατός δότης και μοναδική ελπίδα για ένα παιδί! «Είναι στο χέρι μας να χαρίσουμε ζωή»!!
 
Φλόγα – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια
Dr. Άουρα Υφαντή
Δερματολόγος